De vaat is ingepakt en de machine is klaar voor de start. Nog even het vaatwasmiddel erin, aanzetten, wachten en je vaat is weer blinkend schoon. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Maar toch is dat niet altijd van zelfsprekend. Als (horeca)ondernemer wil toch niet denken aan doffe glazen, muf ruikende vaat en aangekoekte resten? Geen paniek, wij leggen je uit waar je op moet letten.

Een goede vaatwasser is natuurlijk een must, maar tegenwoordig zijn de meeste machines prima in gebruik. Het verschil zit ‘m vaak in de vaatwasproducten die je gebruikt. De ontwikkelingen voor  vloeibare vaatwasmiddelen, die vaak in grote keukens worden gebruikt, staan zeker niet stil. En doordat de vloeibare variant beter af te stemmen is op de grootte van de vaart bespaar je ook nog eens op de verbruikskosten.

Chloor of geen chloor?

Niet zo verwonderlijk dus dat horecagelegenheden veelvuldig kiezen voor deze optie, waarbij de keuze van het middel ook afhankelijk is van de locatie van de vaatwasser. Je kan je vast wel voorstellen dat je bij een vaatwasser onder de bar niet zit te wachten op eventuele chloordampen. Een chloorvrijmiddel is dan een must, terwijl dit in een grote ruimte weer minder uitmaakt. En wist je dat je voor glaswerk beter chloorvrijemiddelen kunt gebruiken en voor porselein en bijvoorbeeld koffiekopjes de middelen met chloor beter zijn? Gebruik je dan ook nog een naglansmiddel, dan weet je zeker dat je een blinkend resultaat hebt.

Schoon zonder zorgen

Maar er is nog meer om aan te denken. Veel winst is er namelijk ook te behalen bij het op de juiste manier inpakken van de vaat. Hoe meer ruimte er tussen de vaat is, hoe schoner het wordt. En spoel hardnekkig aangekoekte pannen en borden eerst even kort onder de kraan af. Als je dan ook nog elke dag even het filter schoonmaakt, dan kan het niet meer mis gaan. Zeker als je gebruik maakt van onze periodieke service (link) waarbij we ervoor zorgen dat de machine optimaal werkt. Een niet goed droge vaat, vastkoekende etensresten of andere problemen helpen we zo te voorkomen. Handig toch?

Wil jij ook een blinkend schone vaat? Kijk dan even naar onze vaatwasmiddeloplossingen