23 mei 2018

Bereik je MVO-doelstelling met milieuvriendelijke, watervrije urinoirs

Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft tegenwoordig alle aandacht. Ook bij TOPP staat dit onderwerp hoog op de agenda. Daarom bieden wij milieuvriendelijke alternatieven voor producten die in jouw bedrijfsvoering onmisbaar zijn. Vorige maand nog schreven wij over onze TOPP-reinigingsmiddelen die op basis van micro-organismen uitstekend hun werk doen. Maar ook ons cradle-to-cradle toiletpapier of de gerecyclede dispensers van BlackSatino zijn generatie-proof. Met onze watervrije urinoirs voegen we een belangrijke milieuvriendelijke sanitaire oplossing toe aan het rijtje.

Gemak én een aanzienlijke waterbesparing

Goed uitgeruste sanitaire ruimtes beschikken over een of meerdere urinoirs naast de gebruikelijke, af te sluiten toiletvoorzieningen. Urinoirs zijn onder de heren populair, omdat ze makkelijk in gebruik zijn en er minder kans bestaat op spetter- en knoeipartijen. Ze nemen minder ruimte in en vragen aanzienlijk minder onderhoud vergeleken met een afgesloten, standaard toilet.

De nieuwste ontwikkeling op sanitair gebied is het watervrije urinoir. Je bespaart met gemak jaarlijks tienduizenden liters kostbaar drinkwater dankzij de innovatieve werking ervan. Want als je bedenkt dat 70% van onze aardbol bedekt is met water en hiervan slechts 0,3% geschikt is als potentieel drinkwater, dan kunnen we niet alleen op financieel vlak over kostbaar praten, maar zeker ook op het vlak van duurzaamheid!

De werking van deze unieke urinoirs

De watervrije urinoirs van URIMAT zijn van kunststof of keramiek en zo ontworpen dat ze vandalismebestendig zijn. Verschillende modellen zijn uitgevoerd met een communicatie display waarop je jouw boodschap kan laten afspelen. In 40 seconden krijg je ongestoord aandacht van de bezoeker voor jouw dienst of product. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij ruim 90% van de bezoekers het display als eerst opviel, de boodschap als positief werd ervaren en deze naderhand werd herinnerd.

In het urinoir zit een MB-ActiveTrap. Dit is een geurafsluiter die om de 6000 plasbeurten vervangen dient te worden. De MB-Active reiniger verwijdert aanslag en voorkomt verstoppingen. TOPP Hygiëne Service kan de tijdige vervanging van deze onderdelen voor zijn rekening nemen, zodat de werking van het urinoir optimaal blijft. Onderdeel van de service is het spoelen van de afvoerleidingen om verstoppingen te voorkomen.

De grootste voordelen van onze milieuvriendelijke urinoirs op een rij:

  • Je bespaart jaarlijks per urinoir minstens 100.000 liter drinkwater.
  • De CO2-reductie bedraagt 175 gram per m3 water.
  • Bij het reinigingsproces worden geen chemicaliën gebruikt, maar microbiologische reinigingsmiddelen.
  • Het systeem is reukloos en hygiënisch.
  • De urinoirs zijn CO2 neutraal geproduceerd van duurzame materialen.
  • Er is geen spoelsysteem nodig.
  • Het urinoir genereert inkomsten via de reclame op de display.
  • Eenvoudige, dagelijkse schoonmaak met de MB-Active reiniger.

TOPP regelt het voor je!

De mannen en vrouwen van TOPP Hygiëne Service staan voor je klaar als je vragen hebt over dit milieuvriendelijke sanitair. Zij kunnen je ook adviseren over de andere mogelijkheden die bijdragen aan je MVO-beleid. Daarnaast maken zij vrijblijvend haarscherpe offertes die ook nog eens goed zijn voor het milieu. Je kunt ze bellen, mailen of met ze chatten, zodat je direct antwoord krijgt.