25 jaar TOPP: een reis door de tijd

Wij zijn TOPP, maar we begonnen ooit als Swisher. Bekijk hier de reis die we hebben afgelegd van het originele Amerikaanse hygiëneconcept tot de groeiende franchiseorganisatie van nu.

1999
Nederland maakt kennis met Swisher

Het succesvolle Amerikaans hygiëneconcept genaamd Swisher komt naar Nederland: tijd om het lokale hygiëneniveau een flinke boost te geven. Sjaak van Huet start in september 1999 de eerste vestiging in Nederland.

2003
TOPP verwelkomt tweede franchisenemer

Na een succesvolle uitrol van de eerste vestiging, is het nu aan André Schouten om het succes verder uit te breiden in het westen van Nederland.

2005
Derde franchisenemer sluit zich aan

Na een succesvolle uitrol in West-Nederland is het nu aan Harry van der Spoel om het succes verder uit te breiden in Zuid-West Nederland.

2006
Ook het zuiden maakt kennis met ons concept

We groeien hard, dus in 2006 sluit de vierde ondernemer zich bij ons aan. Roberto Smeets laat zijn klanten in de omgeving Brunssum kennismaken met ons hygiëneconcept.

2008
Vijfde ondernemer sluit zich aan

In 2008 verwelkomen wij onze nieuwe franchisenemer Maurits Valk. Maurits is verantwoordelijk voor regio Noord-West Nederland. Van Hoofddorp tot Den Helder en van IJmuiden tot aan Almere Stad.

2014
Nieuwe eigenaren

Een Amerikaanse multinational toont interesse in het bedrijf en wil het overnemen. De ondernemers in Nederland worden voor de keuze gesteld: óf Nederland wordt meegekocht, óf de wegen scheiden op basis van een goed plan. Harry van der Spoel (één van de franchisenemer sinds 2005) en Sjaak van Huet (franchisenemer sinds 1999) hebben interesse om het Nederlandse concern over te nemen en gaan aan de slag met een ondernemersplan. Het Amerikaanse bedrijf accepteert het plan, wat van Harry en Sjaak de nieuwe eigenaren van Swisher Nederland maakt.

2016
Let’s get digital

Een nieuwe start! Digitalisering staat hoog op ons verlanglijstje en dus komt er een nieuwe website en gaan de eeuwenoude werkbonnen de deur uit. Deze zijn slecht voor het milieu en totaal niet efficiënt. Hiervoor in de plaats komt er een nieuw iPadsysteem waarmee we onze klanten sneller, efficiënter en professioneler kunnen helpen. De facturen en werkbonnen worden allemaal gedigitaliseerd.

2017
Van vader op zoon

Als kleine jongen maakt hij mee hoe zijn vader het TOPP-concept in Nederland startte. Niet verwonderlijk dus, dat Bart van Huet nu zelf óók een rol speelt binnen de TOPP-familie. En niet zomaar één, want samen met zijn vader staat hij aan het roer van de vestiging Midden – Oost Nederland.

2017
Swisher wordt TOPP

Vanaf vandaag is onze langgekoesterde droom werkelijkheid geworden. Swisher Nederland heeft afscheid genomen van de Amerikaanse Swisher-organisatie en is verder gegaan als een onafhankelijke Nederlandse organisatie. Omdat Harry en Sjaak niet onder dezelfde naam verder mogen, worden er verschillende stakeholders geïnterviewd om een nieuwe firmanaam te bedenken. TOPP wordt geboren!

2017
Nieuwe oplossing: geurbeleving

Omdat we van klanten steeds vaker de vraag krijgen om een geur toe te voegen aan de entree, besluiten we in hetzelfde jaar te starten met geurbeleving.

2019
Feest: we bestaan 20 jaar!

Een mijlpaal: we vieren ons 20-jarige bestaan!

2019
Lancering TOPP-klantportaal

Klantbestellingen, dat kan toch veel efficiënter? En dus ontwikkelen we het klantenportaal: een beveiligde, online omgeving waar onze klanten bestellingen kunnen plaatsen en  werkbonnen en facturen kunnen inzien.

2020
Lancering nieuwe website

TOPP is toe aan een fris jasje, dus lanceren we een nieuwe website. Dankzij onze vier disciplines toilethygiënedieptereiniging sanitairdroogloopmatten en geurbeleving kan TOPP voor ieder bedrijf de oplossing bieden voor een schoon en fris resultaat. Met meer dan 250 artikelen én onze persoonlijke dienstverlening helpt TOPP steeds meer bedrijven aan een optimale hygiëne en maximale klantbeleving.

2021
Nieuwe generatie aan het roer

Als zoon van franchise-ondernemer Harry van der Spoel was Jeffrey op jonge leeftijd al betrokken bij dé hygiënespecialist van Nederland. Wat begon met werken in de vakanties, groeide uit tot een vaste aanstelling. En sinds 2021 mag Jeffrey zich mede-eigenaar noemen van TOPP Zuid-West Nederland. Hiermee staat er een nieuwe generatie aan het roer van deze vestiging van TOPP.

2021
Erkend lid van Nederlandse Franchise Vereniging

TOPP is erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging. En dat is goed nieuws, want hierdoor weten (toekomstige) franchisenemers dat wij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving voor franchiseformules. Dankzij deze erkenning wordt de kwaliteit van onze formule officieel onderstreept.

2023
Nieuwe franchisenemer in Regio Gooi- en Vechtstreek

Dubbel feest in 2023, want ook in de regio Gooi- en Vechtstreek start een nieuwe ondernemer. We verwelkomen Arjan den Blanken als nieuwste franchisenemer. Met zijn uitgebreide ervaring in de techniek en sales, brengt hij veel kennis en expertise met zich mee.

2023
Nieuwe franchisenemer TOPP Rotterdam

We zijn een nieuwe franchisenemer rijker. In 2023 is Melvin Roozen gestart binnen de regio Rotterdam-Noord. Hij bedient daarmee klanten van Vlaardingen tot en met Gouda en werkt nauw samen met de regio Barendrecht, die het zuidelijke gedeelte van Rotterdam omvat. Met zijn uitgebreide ervaring in de hygiëne sector én zijn sterke affiniteit met het TOPP-merk, is Melvin een waardevolle toevoeging aan het groeiende team van franchisenemers.