Duurzaam in schoonmaak en hygiëne

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij TOPP hoog in het vaandel. Want een betere wereld begint bij jezelf. Elke dag zijn we bezig met ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dit uit zich in verschillende disciplines. Graag leggen we je hieronder uit wat wij allemaal doen om bij te dragen aan een betere en eerlijkere wereld.

♦ TOPP doet aan recycling

Recycling is één van de manieren waarop TOPP zorgt voor een betere wereld. Hoe meer we met z’n allen recyclen, hoe minder nieuwe grondstoffen we hoeven aan te boren. Ons hygiënepapier (bestaande uit handdoekjes, handdoekrollen, poetspapier en toiletpapier) is daarom verkrijgbaar in varianten gemaakt van chloorvrij en 100 procent gerecycled materiaal.

Kies je voor papier uit de BlackSatino-serie dan kies je zelfs voor het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld. Het is CO2-neutraal en geheel volgens de cradle-to-cradle-methode geproduceerd. En ook de dispensers van BlackSatino maken deel uit van de circulaire economie; ze zijn gemaakt van gerecycled kunststof granulaat. Lees meer over hoe BlackSatino bijdraagt aan een duurzamere wereld. De dispensers zijn gratis in bruikleen beschikbaar.

Maar niet alleen op het gebied van toilethygiëne houden we ons bezig met recycling. Zo zijn onze logomatten gemaakt van 100% gerecycled plastic. Per vierkante meter worden maar liefst 64 plastic flessen hergebruikt!

♦ TOPP denkt aan het milieu

Bij alles wat we doen, denken we aan wat voor impact dit heeft op het milieu. En die impact proberen we zo veel mogelijk te beperken. Het is daarom dat wij veilige en milieuvriendelijke alternatieven bieden voor diverse reinigingsmiddelen. Onze allesreiniger, sanitairreiniger en oven- en grillreiniger werken bijvoorbeeld op basis van zogenaamde probiotica (micro-organismen) en bevatten dus geen agressieve chemicaliën. Op deze producten zul je geen H- en P-zinnen vinden!

Daarnaast factureren wij al sinds 2016 volledig papierloos en hebben we al onze administratieve werkprocessen gedigitaliseerd. Dit voorkomt het onnodig printen en gebruiken van papier. En áls we papier of ander afval moeten weggooien dan doen we dat natuurlijk netjes gescheiden!

♦ TOPP bespaart water

Een toilet doorspoelen met kostbaar drinkwater, dat is toch eigenlijk te gek voor woorden? Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om drinkwater te besparen. Het Zwitserse Urimat, waar wij leverancier van zijn, is hier een mooi voorbeeld van. De urinoirs zijn gemaakt van een hoogwaardig polycarbonaat en worden CO2-neutraal gefabriceerd. Door middel van een coating, een geurafsluiter én door het regelmatig verwisselen van urineroosters krijgen bacteriën en vieze luchtjes geen kans. De urinoirs zijn 100% hygiënisch, maar dat had je bij ons vast niet anders verwacht, toch?

♦ TOPP minimaliseert de CO2-uitstoot

Aangezien wij een landelijke dekking hebben, zijn wij elke dag onderweg om klanten te ontzorgen. We doen dit met een vaste frequentie en op een tijdstip dat de klant uitkomt. We overleggen wél met onze klanten om bestellingen via bepaalde routes af te leveren. Op deze manier voorkomen we onnodige CO2-uitstoot.

En vanwege onze fijnmazige distributie is het mogelijk om met kleinere combo’s te rijden, zodat we ook hiermee de uitstoot van koolstofdioxide zo laag mogelijk houden. We zijn ook bezig met het investeren in een ‘groen’ wagenpark. Het is ons doel om in 2027 100% elektrisch te rijden. Onze vestiging in Zevenaar is alvast gestart met het behalen van deze doelstelling: de servicemedewerkers rijden al rond in een elektrische service-auto.

♦ TOPP denkt aan iedereen

Bij TOPP hebben we graag oog voor iedereen, of het nu gaat om onze managers of onze schoonmakers, onze grootste klant of onze kleinste afnemer. En aangezien wij ons werk alleen goed kunnen doen op basis van vertrouwen, zijn onze medewerkers in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast werken wij samen met (semi)overheidsinstanties bij het creëren van werkgelegenheid, zodat ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een eerlijke kans krijgen. En wij sponsoren met regelmaat goede doelen op regionaal en nationaal niveau. Denk hierbij aan lokale sportverenigingen, het KWF, sociale werkplaatsen en nog veel meer.