Wij denken aan het milieu. Jij toch ook?

‘Een betere wereld begint bij jezelf.’ Een leus die wij bij TOPP voor 100% onderschrijven. Logisch dus dat wij milieuvriendelijke alternatieven bieden voor alledaagse producten zoals toiletpapier, reinigingsmiddelen en urinoirs. En wist je dat we veel meer doen dan alléén alternatieve producten aanbieden? We vertellen je er graag meer over.

Duurzame bedrijfsvoering begint bij jezelf

Als TOPP kijken wij dagelijks hoe we een steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu. Een aantrekkelijke financiële toekomst met oog voor mens en milieu. Met onze franchisenemers zijn wij zeer omgevingsbewust. We leveren onze diensten en producten volgens een vaste frequentie en op een tijdstip dat de klant past. Wij overleggen met onze klanten om bestellingen via bepaalde routes te laten afleveren, zodat onnodig CO2-uitstoot wordt voorkomen dat direct bijdraagt aan een beter milieu. Nog een belangrijk positief effect is dat wij sinds 2016 al 100% papierloos factureren en alle administratieve werkprocessen gedigitaliseerd zijn. Meer aspecten van onze duurzame bedrijfsvoering zijn onder andere:

  • Alle werkzaamheden en leveringen bij klanten worden periodiek in één bezoek uitgevoerd.
  • Al onze auto’s voldoen aan de nieuwste Europese richtlijnen.
  • Door onze fijnmazige distributie is het logistiek mogelijk met kleinere combo’s te rijden, wat direct bijdraagt aan minder CO2-uitstoot.
  • Afvalscheiding.
  • MIWO certificering.
  • VOG verklaring van medewerkers.
  • Samenwerking met (semi)overheidsinstanties bij het creëren van werkgelegenheid.
  • Sponsoring van goede doelen op regionaal en nationaal gebied denk hierbij aan sportverenigingen, KWF, sociale werkplaats en nog veel meer.
  • Het aanbieden van alternatieve, duurzame producten als Ecolabel, FSC-label, cradle-to-cradle, gebaseerd op micro organismen en watervrije urinoirs.

BlackSatino: de milieuvriendelijkste toiletinrichting ter wereld

Wanneer toiletpapier CO2-neutraal wordt geproduceerd en keurmerken voert als FSC recycled, Europees Ecolabel en Cradle tot Cradle weet je dat je te maken hebt met het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld. Want dát is BlackSatino. En de bijpassende dispensers zijn ook nog eens gemaakt van 100% gerecycled ABS-kunststof en zijn gratis in bruikleen beschikbaar.

Bespaar water voor een beter milieu

Een toilet doorspoelen met kostbaar drinkwater, dat is toch eigenlijk te gek voor woorden? Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om drinkwater te besparen. Het Zwitserse Urimat, waar wij leverancier van zijn, is hier een mooi voorbeeld van. De urinoirs zijn gemaakt van een hoogwaardig polycarbonaat en worden CO2 neutraal gefabriceerd. Door middel van een coating, een geurafsluiter én door het regelmatig verwisselen van urineroosters krijgen bacteriën en vieze luchtjes geen kans. De urinoirs zijn 100% hygiënisch, maar dat had je bij ons vast niet anders verwacht, toch?

Milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

Zeg maar dag tegen ziekteverwekkers en bacteriën die onze leefomgeving onveilig maken. Dat kan eenvoudig én op een milieuvriendelijke manier met onze reinigingsmiddelen. Deze werken op basis van micro-organismen die ervoor zorgen dat sanitaire ruimtes op een grondige en effectieve manier blinkend schoon worden. Zo bespaar je tijd en geld én draag je je steentje bij aan een beter milieu.