Hygiëne in de zorg

Zorg voor een veilige leef- en werkomgeving

Juist daar waar mensen op hun kwetsbaarst zijn is een op en top hygiëne onmisbaar. Patiënten en cliënten met een lage weerstand door gezondheidsproblemen of hoge leeftijd, lopen meer risico op het krijgen van infecties. Bovendien leven ze vaak dicht bij elkaar. Het is daarom een must om ziektekiemen en andere bacteriën buiten de deuren van zorginstellingen en ziekenhuizen te houden.

Totaaloplossingen met zorg en aandacht

Onze totaaloplossingen zorgen voor een veilige, schone en frisse omgeving in jouw ziekenhuis of zorginstelling. Of het nou gaat om hygiënisch schoon sanitair, desinfectie- en reinigingsmiddelen of geurbeleving; wij hebben altijd de oplossing in huis. Besteed de zorg voor een goede hygiëne dus met een gerust hart aan ons uit, zodat jij jouw kostbare tijd kan besteden aan de zorg voor jouw patiënten en cliënten.

Benieuwd hoe TOPP jouw organisatie naar een hoger hygiëneniveau kan tillen? Vraag een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aan. Wij komen graag langs voor een gratis adviesgesprek, waarin we inventariseren wat de beste oplossing is voor jouw organisatie.

 

Adviesgesprek inplannen

Of ontdek eerst hoe andere bedrijven ons ervaren

 

Kwetsbare mensen zijn enorm vatbaar voor infectieziektes.

Infectieziektes verspreiden zich dus razendsnel in een verpleeghuis of zorginstelling.

Een griepinfectie is in 47% van de gevallen te voorkomen door goed handen wassen.

Geuren van medicijnen, ziekte en afval veroorzaken een onaangename ‘ziekenhuislucht’.

Door bezuinigingen in de zorg is er minder aandacht voor goede hygiëne.

In de zorg en welzijn is het ziekteverzuim onder personeel hoger dan in andere branches.

Persoonlijke aanpak

Als meer dan 20 jaar is TOPP dé expert op het gebied van hand-, toilet- en vloerhygiëne. Wij denken dan ook graag met je mee en inventariseren de juiste oplossing voor jouw zorginstelling. Dit doen wij tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij jou op locatie. Daarna kan je van ons een voorstel op maat verwachten.

Na akkoord komen wij langs voor een eerste installatie of levering. Hierna komt een vaste servicemedewerker periodiek op een vaste afgesproken dag bij jou langs en zorgt voor een frisse, schone én veilige beleving. Ook zorgen wij ervoor dat je nooit zonder verbruiksartikelen komt te zitten. En dat zonder wurgcontract: bij TOPP maak je altijd gebruik van flexibele contracten.

TOPP-service

1. Persoonlijk adviesgesprek
2. Inventarisatie op locatie
3. Een TOPP-voorstel
4. Eerste levering/installatie
5. Periodiek onderhoud
6. Voorraadbeheer
7. Tussentijdse evaluatie en controle

Handhygiëne in de zorg

Een goede handhygiëne is extra belangrijk in de zorg omdat mensen hier op hun kwetsbaarst zijn. Patiënten en cliënten met een lage weerstand door gezondheidsproblemen of een hoge leeftijd lopen meer risico op het krijgen van infecties. Als zorgprofessional is een goede handhygiëne dus een must, om verspreiden van ziekteverwekkers tegen te gaan.

De World Health Organisation (WHO) benoemt vijf momenten waarop je sowieso handhygiëne moet toepassen. De vijf momenten van handen reinigen zijn:

  1. Voordat je een patiënt aanraakt
  2. Voordat je begint aan een medische procedure
  3. Na contact met lichaamsmaterialen en -vloeistoffen
  4. Nadat je een patiënt hebt aangeraakt
  5. Nadat je de omgeving van de patiënt hebt aangeraakt

De gevolgen van slechte handhygiëne in de zorg zijn enorm. Wanneer je als zorgprofessional je handen niet of te weinig wast, verspreid je onnodig veel bacteriën. Deze bacteriën kunnen ziekteverwekkers bevatten, waardoor virussen en infecties makkelijk overgedragen worden op kwetsbare patiënten.