Watervrije urinoirs

Bespaar kostbaar drinkwater met het watervrije urinoir

Iedere keer dat je het toilet doorspoelt gaat er kostbaar drinkwater verloren. Bij een volledige spoelbeurt gaat het om zo’n 6,7 liter per keer. Gemiddeld gaan we vijf keer per dag naar het toilet. Het totale watergebruik komt dus neer op meer dan 33 liter (!) per persoon per dag. Dat is toch eigenlijk te gek voor woorden? Gelukkig steekt het Zwitserse Urimat hier een stokje voor. Zij ontwikkelden een watervrij urinoir, waarmee je jaarlijks tienduizenden liters water bespaart. En TOPP brengt het watervrije urinoir naar jouw kleinste kamertje!

De voordelen van watervrije urinoirs

Een watervrij urinoir – de naam zegt het al – is een urinoir dat werkt zonder water. Net als een normaal urinoir vangt een watervrij urinoir urine op, maar er wordt niet gespoeld. Hiermee bespaar je op jaarbasis tienduizenden liters drinkwater.

De MB-ActiveTrap, een speciale afsluiter, maakt spoelen met water overbodig. Ook zorgt dit systeem ervoor dat geur uit de leiding wordt tegengehouden. Deze afsluiter bestaat uit hoogwaardige materialen en een speciale coating, die er samen voor zorgen dat bacteriën zich niet hechten aan het oppervlak. In combinatie met de afwezigheid van een spoelrand zorgt dit voor een optimale hygiëne. Zo is elk toiletbezoek contactloos, hygiënisch en vrij van vieze geurtjes.

Na ongeveer 6000 plasbeurten wordt de MB-ActiveTrap vervangen, om geurproblemen en verstoppingen te voorkomen. TOPP verwijdert correct én tijdig de oude en plaatst een nieuwe MB-ActiveTrap. Tevens spoelen we de leiding om aanslag in de leiding te verwijderen en verstoppingen te voorkomen.

Wist je dat het doorspoelen van het urinoir nevel veroorzaakt? Deze nevel kan bacteriën en virussen bevatten die ons ziek kunnen maken. Met onze duurzame watervrije urinoirs, waarbij er geen spoeling plaatsvindt, heb je hier geen last van.

Zo profiteer je alleen maar van de voordelen van een watervrij urinoir:

  • Je bespaart 6,7 liter water per spoelbeurt
  • Het systeem is reukloos en hygiënisch
  • De urinoirs zijn CO2 neutraal geproduceerd van duurzame materialen
  • Er is geen spoelsysteem nodig – er komen dus geen bacteriën vrij!
  • Dagelijkse schoonmaak is zeer eenvoudig, dankzij de MB-Active reiniger
Voordelen
Bespaar 6,7 liter water per spoelbeurt Minimaliseer de verspreiding van bacteriën en virussen Geen verstopping bij goed onderhoud Reukloos
Gerelateerde producten
Terug naar overzicht