14 okt 2021

Dameshygiëne; bied jij het al aan?

Wat is de overeenkomst tussen Shakira, koningin Máxima en Famke Louise? De een kan wellicht wat beter zingen dan de ander, maar ze moeten allemaal een keer naar de wc. En ze ontkomen er dan soms niet aan om maandverband of een tampon te verwisselen. Zoiets moet dan wel hygiënisch en discreet in een speciale afvalbak kunnen worden gedeponeerd. Het aanbieden van faciliteiten op het gebied van dameshygiëne is dus onmisbaar in een toiletruimte.

Helaas is nog steeds niet elk toilet hierop ingericht. En dat is jammer, want uiteindelijk zegt een toiletruimte heel veel over het bedrijf of het pand waarin de wc’s zijn gevestigd. Als een bezoeker zijn behoefte moet doen boven een vieze pot, dan zal zijn mening over jou als organisatie, werkgever of klant ook niet zo fris zijn. En voelt een vrouw zich op het toilet niet op haar gemak, dan zal ze waarschijnlijk ook de rest van de dag niet helemaal zichzelf kunnen zijn.

Meer gemak en meer hygiëne

Het is daarom belangrijk om dames te ontzien en hun toiletten te voorzien van een dameshygiënebox. In deze afvalbak worden maandverband en tampons hygiënisch en discreet verzameld. Dit zorgt niet alleen voor meer gemak bij de bezoekers, maar ook voor een hygiënische omgeving. En het kan ook nog eens een noodtelefoontje naar de loodgieter schelen, want als vrouwen hun hygiëne-artikelen niet in een daarvoor bestemde box kunnen deponeren, gaan die artikelen vaak gewoon de wc in. En dat is voor niemand fijn.

Groot, klein, staand, hangend…

Een dameshygiënebox heb je in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen. Er is er altijd wel een die past bij de inrichting van jouw toilet. Zo leveren wij robuuste boxen met een inhoud van 23 liter, maar verkopen we ook compacte afvalbakjes met 8 liter inhoud. Daarnaast kun je kiezen voor een manuele uitvoering of een elektronische no-touch versie. En sommige dameshygiëne-afvalbakken kunnen zowel hangend als staand worden geplaatst.

Hoe zorg je voor een goede dameshygiëne?

Voor een goede dameshygiëne op het toilet is het belangrijk dat de dameshygiëne-afvalbak binnen handbereik in een toiletruimte wordt geplaatst. Maak dus niet de fout om de box bij de wasbak op te hangen, want geen enkele vrouw vindt het fijn om met haar afval van het hokje naar de gezamenlijke kraan te moeten lopen.

Als je het helemaal goed wil aanpakken, dan hang je dicht in de buurt van de box ook een dameshygiënezakjeshouder. Hierin kunnen zo’n vijftig zakjes waar de vrouwelijke bezoeker haar afval in kan stoppen, om het boeltje daarna in de box te deponeren. Met zo’n zakjeshouder geef je meteen aan dat je om hygiëne en persoonlijke verzorging geeft.

Je kan nóg een stapje verder gaan…

Wil je dat de vrouwelijke toiletbezoekers met een stralende lach jouw toiletruimte verlaten, dan kun je nog wat verder gaan en in de damestoiletten een klein (medicijn)kastje plaatsen. Hierin leg je wat voorraad aan dameshygiëne-artikelen, voor het geval iemand vergeten is wat mee te nemen. Ook een (neutrale) deodorant in zo’n kastje zal zeer gewaardeerd worden!

Wil je meer weten over dameshygiëne of één van de andere services van TOPP? Neem contact met ons op.