1 nov 2023

Bedrijfshygiëne: maak een frisse indruk

Fijn en schoon sanitair. Het klinkt zo eenvoudig. Maar wist je dat uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de toiletten buiten de deur hartstikke vies is. Dat wil je jouw klanten en medewerkers toch niet aandoen? Een echt frisse bedrijfshygiëne vergt dus nog wel wat aandacht en tijd. Maar hoe pak je dit aan en waar moet je nog meer aan denken bij hygiëne op de werkvloer? Wij vertellen je meer!

Wat is bedrijfshygiëne?

Bedrijfs- en arbeidshygiëne omvat meer dan alleen een schone werkplek. Het gaat over alle maatregelen die een bedrijf of organisatie neemt om gezondheidsrisico’s op de werkvloer te voorkomen. Daaronder valt ook het veilig werken met gevaarlijke machines, net als hygiëne en de mogelijkheid om handen te wassen of jezelf op te frissen.

Hygiëne op de werkvloer

Als restaurant of andere horecagelegenheid is het logisch dat medewerkers extra zorgvuldig hun werk doen. Hygiëne is superbelangrijk als je eten bereidt. Je wil er toch niet aan denken dat een klant of medewerker ziek wordt! De eisen die gesteld worden aan bijvoorbeeld een kantoorpand of schoolgebouw zijn alweer anders. De schoonmaakfrequentie is per ruimte verschillend, afhankelijk van hoe intensief en op welke manier je deze gebruikt.

Sanitaire hygiëne

Dat toiletvoorzieningen op elke plek een relevant thema is binnen de bedrijfshygiëne is vanzelfsprekend. Net als voorkomen dat ziekteverwekkende micro-organismen zich verspreiden. Met een duidelijk schoonmaakrooster en het faciliteren van goede hand- en sanitaire hygiëne zorg je ervoor dat minder mensen ziek worden en elkaar aansteken.

TOPP: jouw specialist voor bedrijfshygiëne

Wil je zeker weten dat jouw bedrijfspand een perfecte hygiëne heeft en wil je er geen omkijken naar hebben? Dan zijn wij er voor je. Met onze oplossingen creëren wij een frisse, gezonde en veilige werkplek of ruimte voor jouw medewerkers en klanten. En dat ook nog eens op een kostenefficiënte manier waarbij je tot 30% bespaart op schoonmaakkosten én je er verder geen omkijken naar hebt. Want wij maken hygiëne makkelijk. Wil je dit ook ervaren? Neem voor meer informatie of persoonlijk advies contact met ons op.