28 sep 2021

De juiste deurmat kiezen? TOPP helpt je!

Stel je voor. Je bent op zoek naar een deurmat, maar door het overweldigende aanbod zie je door de bomen het bos niet meer. Welke deurmat moet je kiezen? Een juiste mat op de juiste plek zorgt immers voor het beste resultaat. Geen paniek! Wij helpen je. Lees maar.

Waar komt de mat te liggen?

De eerste stap bij het kiezen van de juiste deurmat is bedenken waar ‘ie komt te liggen. Is de deurmat het eerste wat jouw klant ziet wanneer hij of zij jouw zaak betreedt? Of dient de mat puur als middel om schoenen schoon te maken in bijvoorbeeld een werkplaats? Door hier alvast over na te denken, wordt de keuze voor de juiste mat al een stukje makkelijker.

De verschillende matten op een rij

Bij TOPP kennen we vier soorten deurmatten: een schoonloopmat, een droogloopmat, een logomat en drooglooptegels. De verschillen tussen deze matten zetten we hieronder voor je op een rij:

Schoonloopmatten

Schoonloopmatten hebben een diepreinigende werking. Door alleen al over de mat heen te lopen, worden schoenen schoon geschraapt. Dit komt door de nylon vezels van de mat, die zorgen voor een maximale reductie van vuil. Een schoonloopmat ligt daarom het best op een plek waar vuil het grootste probleem is, zoals in een werkplaats of fabriek. Niet in de laatste plaats omdat deze mat óók bestand is tegen chemicaliën, vetten en oliën.

Droogloopmatten

Deze matten zijn echte vochtvreters. Het katoen in de mat zorgt ervoor dat schoenen worden gedroogd én vuil direct wordt opgenomen. Zeker als je een gladde vloer hebt, voorkomt een droogloopmat vervelende valpartijen. Een droogloopmat wordt veel gebruikt in winkels, op kantoren of in de horeca, waar deze mat ervoor zorgt dat nattigheid buiten de deur blijft.

Logomatten

Direct bij binnenkomst een visitekaartje afgeven? Dan zijn onze logomatten een goede keuze. Een logomat is helemaal naar wens te personaliseren, bijvoorbeeld met een tekst, een logo of een foto. En uiteraard houden deze matten ook vuil en vocht buiten de deur. Bij een logomat heb je keuze uit 66 kleuren. En ook leuk: het textiel van de mat bestaat voor 100% uit gerecyclede plastic flessen. Hiermee zijn logomatten óók een duurzame keuze.

Drooglooptegels

Ook een duurzame keuze zijn onze drooglooptegels. Deze absorberende én sneldrogende tegels zijn eveneens gemaakt van 100% gerecycled plastic, ook wel rPET genoemd. Doordat deze tegels eenvoudig op maat zijn te snijden, zijn deze uitstekend voor entrees met een uitsparing. Ook gaan drooglooptegels erg lang mee. Hebben de tegels na verloop van tijd gebruikssporen, bijvoorbeeld op de plek waar altijd overheen gelopen wordt? Dan hoef je alleen de betreffende tegels te vervangen, in plaats van een volledig nieuwe deurmat aan te schaffen. Handig!

Advies op maat

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen of kun je nog wel wat extra hulp gebruiken? Onze specialist Stefan helpt je graag verder. Neem direct contact met hem op via 06-12593617 of stuur een e-mail naar stefan@topp.nl.