10 aug 2022

Toilethygiëne in het onderwijs

Goed onderwijs is belangrijk. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van de jeugd en kan elke leerling zijn of haar talenten optimaal benutten. En dat gaat natuurlijk het best in een fijne omgeving met zo min mogelijk afleiding. Mede daarom is goede toilethygiëne zo belangrijk, iets waar TOPP graag aan bijdraagt.

Eerlijk is eerlijk: hygiëne en onderwijs gaan nou niet echt hand in hand. De hele dag door gaan mensen naar de wc, wordt er van alles aangeraakt, wast niet iedereen de handen en zijn met name jonge kinderen niet op de hoogte van het belang van goede hygiëne.

Goede toilethygiëne in het onderwijs is belangrijk, maar ook wel echt een uitdaging. Ga maar eens na hoeveel mensen er op een gemiddelde middelbare school dag in dag uit rondlopen en af en toe naar het toilet moeten.

Minder ziekte door goede hygiëne op school

En juist daarom is het belangrijk dat alles tiptop in orde is. Want één positieve verandering kan al grote gevolgen hebben. Zo bleek uit een onderzoek onder Amerikaanse schoolkinderen dat degenen die hun handen wasten een kwart minder ziektedagen door luchtwegaandoeningen hadden en de helft minder ziektedagen door maagklachten. En in China nam het ziekteverzuim met 54 procent af toen de zeep werd geïntroduceerd op basisscholen.

Gelukkig wordt op veel scholen leerlingen geleerd hoe ze hun handen grondig kunnen wassen, waarom het belangrijk is dat toiletten schoon moeten zijn en hoe makkelijk bacteriën en andere ziekteverwekkers zich kunnen verspreiden.

Schone toiletten in de praktijk

Maar dat is de theorie. De praktijk moet ook in orde zijn. En toch zijn er nog altijd te veel scholen waarbij de toiletten niet goed schoon zijn, de sanitaire voorzieningen niet toereikend genoeg zijn of waar men klaagt over vieze geurtjes of andere onsmakelijkheden.

We snappen heel goed dat scholen zich vooral willen richten op het geven van goed onderwijs. TOPP wil daarom graag helpen als partner op het gebied van hygiëne. We zorgen voor schone toiletten, maar werken daarnaast ook actief aan een frisse en veilige omgeving. Denk aan het onderhoud en de levering van zeepdispensers, luchtverfrissers, dameshygiëneboxen en urinoirroosters.

Dieptereiniging in het onderwijs

Maar dat is nog niet alles. Wil je écht verzekerd zijn van stralende toiletten, dan is dieptereiniging een goede oplossing voor je school. Met dieptereiniging zorgen wij voor toiletten die tot wel 7 dagen lang schoon en fris blijven. En dat gaat heel wat verder dan een doekje over de bril of een borstel in de pot. We nemen alle lastige plekjes en hoekjes mee en voorzien het toilet van een kiemdodende coating, waardoor bacteriën en vuil zich dagenlang niet kunnen hechten.

Wil jij geen omkijken hebben naar de schoonmaak van toiletruimtes op school én alle leerlingen en docenten voorzien van frisse en schone toiletten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

Vraag adviesgesprek aan