28 dec 2020

Bijzondere toiletrituelen van over de hele wereld

Hurken in plaats van zitten, een zogenaamd inspectie-plateau en een boete als je niet doorspoelt: wereldwijd zijn er heel wat bijzondere toiletrituelen. Wij hebben een paar bijzondere gebruiken voor je op een rijtje gezet. Lees mee!

Een ‘inspectieplateau’ in Nederland

Onze welbekende wc’s met verhoging – een plateau – in de pot zijn voor ons heel normaal, maar buitenlanders vinden ze maar raar. Deze zogenoemde vlakspoel toiletten zijn ontworpen zodat je geen last hebt van gespetter als je op de wc zit. Ook kun je op deze manier gemakkelijk je ontlasting of dat van je kind controleren op ziektes.

Hurken in China

Wie wel eens in Azië is geweest is ze ongetwijfeld tegengekomen: de hurktoiletten. Hoe ongemakkelijk het ook klinkt, ze zijn wel hygiënischer en beter voor de gezondheid. Doordat je hurkt, raakt je achterste de wc niet aan en kunnen bacteriën zich lastiger verspreiden.

Een boete in Singapore

Singapore staat bekend als één van de schoonste landen ter wereld. En dat is niet voor niets. Zelfs de openbare toiletten zijn hier brandschoon. Sterker nog: vergeet je per ongeluk een keer door te trekken na je toiletbezoek, dan riskeer je een boete van € 150,-,

Krappe riolering in Zuid-Amerika

De smalle riolering in Zuid-Amerika is niet berekend op proppen wc-papier. Hier spoel je het papier dus niet door de wc maar gooi je het weg in een prullenbakje. Spoel je het toch per ongeluk door, dan kan de wc verstoppen.

Extra hygiëne in Japan

Eerst je billen afvegen met papier, om ze daarna nog even goed schoon te spuiten met water. Klinkt als een brug te ver? In Japan niet. Daar hebben ze namelijk een bidet en een toilet in één. Dan weet je zeker dat je billen écht schoon zijn!