12 sep 2021

WC-papier vouwen of proppen? Dit zegt het over jou!

Wanneer het op het toiletbezoek aankomt, kunnen we de mensheid grofweg opdelen in twee groepen: zij die hun wc-papier vouwen en zij die proppen. Maar wat zégt dit nou precies? Wij zochten het voor je uit.

Misschien sta je er niet eens bewust bij stil, maar de manier waarop jij de toiletrol gebruikt zegt meer over je dan je denkt.

Ik ben een propper

Als proppen jouw voorkeur heeft, is de kans groot dat je het altijd druk hebt én een tikkeltje chaotisch bent. Je geeft het liefst een grote ruk aan de rol om vervolgens een grote prop van het papier te maken, want je hebt écht geen tijd om er eerst netjes een stapeltje van te maken. Een toiletbezoek is voor jou vooral een praktische gebeurtenis. Het hoeft voor jou niet perfect, zolang het maar góed gebeurt.

Ik ben een vouwer

Jij bent een rustig én ontspannen persoon. Een toiletbezoek zie jij als een rustmoment en je neemt er dan ook graag even de tijd voor. Je houdt van orde, structuur en regelmaat. Vouwers houden van zekerheid én denken doelgericht. Vouw jij het papier netjes op het scheurlijntje? Dan ben je wellicht ook een tikje perfectionistisch.

Proppen of vouwen: wat is beter?

Daar zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Het voordeel van vouwen is dat je over het algemeen minder papier gebruikt dan wanneer je propt. Wat dat betreft is vouwen een duurzamere keuze. Maar het duurt wel iets langer én de kans bestaat dat – wanneer je niet genoeg velletjes gevouwen hebt – je vinger door het papier schiet. Wc-papier vouwen brengt dus wel iets meer risico’s met zich mee.

We zijn benieuwd: herken jij jezelf als een echte vouwer of propper? 😉