20 jan 2022

Stagelopen bij TOPP | Rens Snelders vertelt

‘Je wordt hier als stagiair echt als toegevoegde waarde gezien’

Hij zag verbeterpunten in de online zichtbaarheid van TOPP Nederland. Maar in plaats van alleen een analyse geven, mocht hij zélf aan de slag om het bedrijf online nóg meer op de kaart te zetten. Het is kenmerkend voor de werkwijze van TOPP: heb je een goed idee én kun je het onderbouwen, dan kan je ermee aan de slag. En dat geldt óók als je stagiair(e) bent. Rens Snelders, student Ondernemerschap & Retail Management, vertelt over zijn afstudeerstage bij TOPP.

“De bedrijfscultuur bij TOPP is wel heel anders dan bij andere bedrijven”, begint Rens zijn verhaal. “Hier krijg je écht de verantwoordelijkheid om er voor jezelf een uitdagende stage van te maken. Dat motiveert enorm.”

More leads, please

En die uitdaging zat volgens de HAN-student dus in het verbeteren van de online zichtbaarheid van TOPP. “Als afstudeerrichting heb ik gekozen voor online marketing. Van TOPP kreeg ik de vrijheid om hier zelf mee aan de slag te gaan. Hoe ik dit precies ging vormgeven was helemaal aan mij, maar ik kreeg wél een concrete opdracht mee: het verdubbelen van het aantal leads via de website. Want ze zijn hier natuurlijk wel gericht op resultaat, haha.”

Doelen halen

Toch word je als stagiair bij TOPP zeker niet in het diepe gegooid, vindt Rens. “Enerzijds wordt er een beroep gedaan op je zelfstandigheid, maar er is ook een goede begeleiding vanuit TOPP. Iedere week zat ik samen met Jeffrey (eigenaar van TOPP Zuid-West Nederland, red.) om tafel om te kijken hoe ik mijn doelen binnen TOPP kon behalen. Maar hóe ik dat ging doen, daar was ik volledig vrij in.”

Van toegevoegde waarde

“Het is gewoon een hele leuke organisatie”, stelt Rens. “Als stagiair word je hier echt als een toegevoegde waarde gezien. Je mag écht iets bijdragen aan het bedrijf. De sfeer is ook heel goed en informeel. Sterker nog: het voelde soms alsof Jeffrey en Bart, eigenaar van de TOPP-vestiging Midden-Oost Nederland, vrienden van me zijn. Dat komt ook omdat we qua leeftijd niet veel van elkaar schelen. Maar het is zeker niet alleen lang leve de lol, er wordt hier juist gefocust op resultaat. Voor mij is dat de perfecte combinatie.”

Kweekvijver van ideeën

“Voor TOPP in het algemeen geldt dat ze heel snel inspringen op nieuwe ontwikkelingen. Wellicht is dat ook kenmerkend voor een jonge organisatie”, zegt Rens. “We werken hier niet met vastomlijnde regels, wat betekent dat er altijd ruimte is voor leuke, nieuwe en innovatieve ideeën. En omdat het een vrij platte organisatie is kun je snel schakelen.”

Papiertje op zak

Inmiddels zit de afstudeerstage bij TOPP erop voor Rens. En nu? “Nou, ik hoop deze week af te studeren! Mijn portfolio is ingeleverd op school en ik wacht in spanning tot ik de datum te horen krijg wanneer ik deze mondeling mag toelichten. En dan heb ik eindelijk dat papiertje op zak.” Maar in de tussentijd hoeft hij zich ab-so-luut niet te vervelen, want Rens blijft nog even aangesloten bij TOPP. “Ik vind het hier gewoon té leuk!”

Net als Rens ook stage lopen of werken bij TOPP? Check onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega!