Deurmat met logo voor een restaurant met foto van eten
15 feb 2022

Een logomat aanvragen: waar moet je op letten?

Met een logomat van TOPP zorg je altijd voor een indrukwekkende entree bij jouw organisatie. Een logomat aanvragen is kinderspel, maar voordat je dit doet is het handig om alvast een aantal zaken te bepalen. Door onderstaande stappen te doorlopen, ligt er straks een mooie én passende logomat voor jouw deur.

Stap 1: Waar komt de mat te liggen?

Wellicht een open deur, maar om te beginnen moet je bepalen waar je de mat komt te liggen. In de meeste gevallen gaat het om de entree, maar check het voor de zekerheid nog even! Dit is een voorbeeld bij één van onze klanten, waar de mat in een uitsparing ligt.


(Een mat in een uitsparing)

Stap 2: Landscape of portret?

Voor een logomat zijn er twee opties voor hoe het kan liggen bij jouw organisatie: landscape, waarbij de mat liggend is, of portret, waarbij de mat staand is. Het is belangrijk om te weten welke stand je wil, zodat er geen kans op fouten is bij stap 3. In de afbeelding zie je het verschil tussen landscape en portret.

Stap 3: Het opmeten van de plek: lengte x breedte

Om te bepalen hoe groot de logomat precies moet worden is het belangrijk om de plek op te meten waar de mat komt te liggen. Meet de lengte en de breedte van het oppervlak op, zodat je de ideale afmeting van de logomat kan bepalen.

Stap 4: Uitsparing of op de vloer?

Het kan zijn dat jouw mat in een uitsparing komt te liggen (zie stap 1), in dat geval adviseren we om rekening te houden met 10 centimeter marge aan beide zijdes. Zo heb je voldoende marge om deze deurmat op maat in te snijden. Ligt de mat op de vloer dan hoeft dit natuurlijk niet.

Stap 5: Logo aanleveren

Bij het aanvragen van de offerte dien je het logo van jouw organisatie aan te leveren als PDF of JPEG.

Stap 6: Kleuren bepalen

Om de aanvraag compleet te maken is het belangrijk om de juiste kleuren te bepalen. In de afbeelding is een kleurenpallet te zien met de verschillende kleuren die mogelijk zijn voor jouw logomat. Mocht het om een grote investering gaan, dan komen we graag bij je langs met deze kleurstalen, zodat je gemakkelijk de juiste samenstelling kan kiezen.

Klik op de afbeelding om alle kleuren te bekijken. 

Stap 7: Aanvragen van een offerte

Wanneer je de stappen 1 tot en met 6 doorlopen hebt, kun je hier een offerte aanvragen voor een logomat van TOPP.