19 aug 2021

Tips voor een schone werkplek

In een eerder blog kon je al lezen dat het niet zo best gesteld is met de hygiëne op onze werkplek. Sterker nog: een toetsenbord bevat zo’n 400 keer zoveel ziektekiemen als een gemiddelde wc-bril! Het belang van een schone én hygiënische werkplek is groter dan ooit. Door onderstaande tips te volgen, kun je hier zelf een steentje aan bijdragen.

Tip #1: Was of desinfecteer je handen

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn desinfectiezuilen niet meer weg te denken. Grote kans dat óók jouw bedrijf zo’n zuil in de entree heeft staan. Desinfecteer je handen bij binnenkomst om de verspreiding van ziekteverwekkers tegen te gaan. Geen zuil? Was dan je handen met water én zeep.

Tip #2: Zorg voor een goede ventilatie

In slecht geventileerde ruimtes is er meer kans op infectierisico. Zorg dus voor voldoende ventilatie op kantoor door ramen en deuren regelmatig open te zetten. Nog beter: zorg voor een goed ventilatiesysteem. Hiermee wordt ‘oude’ lucht continu vervangen door verse buitenlucht, waardoor ziektekiemen niet in de kantoorruimte blijven hangen.

Tip #3: Vermijd contact met je neus, mond en ogen

We noemden het al: de apparaten die je dagelijks gebruikt op kantoor zijn een grote bron van bacteriën. Voorkom besmetting door tijdens het werken niet aan je gezicht te zitten. Heb je tóch last van een irritante kriebel? Was of ontsmet dan eerst je handen, voordat je je gezicht aanraakt.

Tip #4: Eet niet achter je bureau

De verleiding is groot om even snel een broodje achter je bureau te eten. Toch is het geen goed idee. Bacteriën van je toetsenbord en muis komen zo namelijk gemakkelijk op je eten terecht. Dus stap tijdens de lunchpauze vooral áchter je bureau vandaan en eet je broodje in de kantine. Of ga een rondje wandelen.

Tip #5: Maak je werkplek schoon

Zit je werkdag er op? Maak dan je werkplek schoon met een desinfecterend doekje. Het handigst is om een pak met zulke doekjes op je bureau te leggen, zodat je het niet kunt vergeten. Geen desinfecterende doekjes bij de hand? Een vochtige doek met een scheutje allesreiniger maakt de boel ook schoon.

Altijd een schone werkplek?

Wil je altijd verzekerd zijn van een schone én veilige werkplek? Met onze jarenlange ervaring op het gebied van hygiëne voor kantoren weten wij waar we het over hebben. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen of neem direct contact met ons op.

Contact opnemen