Andre Schouten
30 mrt 2021

TOPP ondernemer van het eerste uur – André Schouten van TOPP West Nederland

Met zijn 64 jaar is hij niet alleen de oudste TOPP-ondernemer, ook is hij al 17 jaar aangesloten bij ‘de club’. Stoppen? Daar moet hij nog lang niet aan denken: “Ik vind het nog veel te leuk!” Maak kennis met André Schouten, TOPP-ondernemer van de vestiging West Nederland.

Op 1 april 2021 is hij precies 17 jaar werkzaam bij TOPP. In al die jaren heeft hij het bedrijf zien groeien tot de gevestigde naam die TOPP nu is. André vertelt: “Toen ik begon heette het nog Swisher – zij hadden met de dieptereiniging een uniek concept in handen. Dat sprak mij gelijk aan. In de beginjaren hielden we ons voornamelijk bezig met deze dieptereiniging, daarnaast deden we er een klein beetje groothandel bij (het leveren van hygiënepapier e.d., red.).”

Breed assortiment

“Tegenwoordig is ons assortiment veel breder geworden. De dieptereiniging voeren we nog steeds uit, maar we hebben ook een enorme groei doorgemaakt in de voorziening van hygiënepapier, geurmachines en de was- en wisselservice van onze matten. We bieden een hoge kwaliteit, zowel met onze producten als in onze dienstverlening. Niet voor niets zijn er klanten die al vanaf het begin bij ons zijn aangesloten”, vertelt de ondernemer met lichte trots.

Stilstand is achteruitgang

Het is niet verwonderlijk dat TOPP zo’n enorme groei heeft meegemaakt. Stilzitten is er bij de franchiseondernemers namelijk niet bij. “Groeimogelijkheden en kansen die op ons pad komen, pakken we direct – maar weloverwogen – aan”, vertelt André. “Neem bijvoorbeeld de geurmachines. Hierin zagen we een mooie uitbreiding voor ons portfolio. Maar eerst overleggen we met elkaar en bepalen we de kansen, pas daarna gaan we samen investeren. Als franchiseondernemers zijn we een hechte groep. We helpen elkaar en denken met elkaar mee. Ik zie hen ook echt als mijn collega’s.”

Corona en complimenten

“We leven in een lastige tijd. We hebben veel klanten in de branches die het nu moeilijk hebben, zoals hotels en de horeca. Ook in scholen en op kantoren is de dienstverlening grotendeels stilgelegd. Maar we zitten niet bij de pakken neer en denken mee met onze klanten, ook als het ons omzet kost. We merken dat dat ontzettend gewaardeerd wordt. Zo kregen we onlangs nog complimenten van McDonalds – één van onze klanten – omdat we zo goed meedenken. Dat geeft een heel goed gevoel. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Nog lang niet klaar

Na 17 jaar is André nog lang niet uitgekeken bij TOPP. “Het contact met klanten is heel belangrijk, dat moet gewoon goed voelen. Maar ik kan bij TOPP ook echt mezelf zijn. Het is natuurlijk een formule, we doen het samen, maar iedere ondernemer is uniek. Je krijgt je eigen vrijheid en dat geeft rust. Ik kom ‘s avonds op een prettige manier thuis. Wat mij betreft ga ik nog jaren zo door.”

Benieuwd waar André jou mee kan helpen? Je kan hem bellen op 06-46241651 of stuur een mail naar andre@topp.nl.