18 sep 2023

6 manieren om de tijd op het toilet te doden

Vroeger wist je nog wat er allemaal in je handzeep of shampoo zat. Althans, je had de ingrediënten vast wel een keer gelezen. Hoe dat kwam? Omdat je elke dag op de wc zat en uit verveling allemaal etiketten ging lezen. Tegenwoordig zitten we vaak met de mobiel op het toilet. Terwijl je de hele dag al met de smartphone in de weer bent! Daarom hier dus 6 tips om op een andere manier de tijd op het toilet te doden.

Golfset voor op het toilet

Deze gadget zou niet misstaan in The Office. Even heerlijk ontspannen en een balletje slaan, terwijl je een boodschap doet. Het enige wat wij op deze set hebben aan te merken, is dat je de green om de toiletpot heen legt. Met spetterende mannen in de buurt zal die mat dus niet altijd even groen blijven. Des te meer reden om te kiezen voor regelmatige dieptereiniging van jouw sanitair! 😉

Bron: Bol.com

Brickgame 9999 In 1

Oldschool vermaak uit de tijd dat er nog geen smartphones waren. Met dit handzame speelgoed speel je het altijd uitdagende Tetris, maar kan je bijvoorbeeld ook Pong spelen. Laat je niet misleiden door de naam: er zitten niet 9999 verschillende spellen op dit apparaat, het zijn bijna allemaal varianten op klassiekers als Tetris, Snake en Pong.

Bron: Scapino.nl

Toilet-pianomat

Veel mensen komen tot rust als ze op het kleine kamertje zitten. Andere mensen verzetten hun zinnen door naar muziek te luisteren of juist zelf muziek te maken. Dus hóé lekker kom je tot rust als je op de wc zit én muziek maakt? Dat kan met een toilet-pianomat. Hij wordt helaas niet geleverd met 88 toetsen en akkoorden spelen gaat ook niet, maar even een klein riedeltje spelen heb je – letterlijk en figuurlijk – zo onder de knie.

Bron: YouTube.com

Puzzels maken

Hersengymnastiek is altijd goed! En wanneer heb jij nou voor het laatst een puzzel gemaakt? Koop dus een boekje vol kruiswoordpuzzels, cryptogrammen of sudoku’s en zet even lekker die hersens aan het werk terwijl jij op de wc zit. Inspannen en ontspannen ging nog nooit zo goed samen!

Bron: Denksport.com

Nederlandse Spreekwoorden

Koop een replica van Nederlandse Spreekwoorden, een schilderij van Pieter Bruegel de Oude. Dit kunstwerk toont namelijk meer dan honderd Nederlandse spreekwoorden en gezegdes uit die tijd. We durven te wedden dat je meerdere toiletbezoeken nodig hebt om ze allemaal te vinden! (De antwoorden vind je hier).

Bron: Esque.nl

Wil je meer Nederlandse kunst waar je uren naar kan kijken? Schaf dan een replica van het beroemde kunstwerk De tuin der Lusten van Jheronimus Bosch aan. Ook hierbij ontdek je elke keer wel weer wat nieuws. En wil je ook de kleine toiletbezoeker wat afleiding bieden? Koop dan een prent van Marion Krätschmer; zij staat bekend om de leuke, kleurrijke zoekplaatjes waar kinderen wel even zoet mee zijn.

Korte verhaaltjes

Oké, voor deze tip heb je tóch een mobiel nodig. Al kan je de site ook openen op je e-reader. De website Poop Fiction heeft een hoop verhalen verzameld die je kan lezen terwijl je je even terugtrekt op het toilet. Geef aan hoeveel je tijd je op het porselein denkt door te brengen (1-2 minuten, 2-3 minuten, 3-4 minuten of langer dan 4 minuten) en de site schotelt je een verhaal voor dat je precies in die tijd kan uitlezen.

Lees je liever een Nederlands verhaaltje? Op de website beleven.org hebben ze verhalen gebundeld per leestijd.