12 sep 2022

Hoe BlackSatino bijdraagt aan een duurzamere wereld

De dispensers van het merk BlackSatino zijn niet alleen stijlvol, ze dragen ook bij aan een duurzamere wereld. Bij TOPP zijn we trots dat we leverancier zijn van dit duurzame en milieubewuste merk. De producten van BlackSatino zijn namelijk circulair, CO2-neutraal en gemaakt met duurzame en verantwoorde grondstoffen. En dat zonder in te boeten op het design. Want wie zegt dat duurzaam niet mooi kan zijn? Wij vertellen je er graag meer over.

Het is eigenlijk heel simpel. Goede toilethygiëne, dat moet er gewoon zijn. Of je het nu linksom of rechtsom doet: je wil dat jouw klanten, medewerkers of bezoekers goed hun handen kunnen wassen, dat jouw sanitaire ruimte er schoon uitziet en dat bacteriën geen kans van slagen krijgen.

Dat klopt, maar waarom mag het dan niet tegelijkertijd mooi zijn? Én ervoor zorgen dat we toewerken naar een wereld met minder afvalstoffen? Dat is precies wat de missie is van BlackSatino.

Wat is BlackSatino?

BlackSatino is een merk van WEPA Professional. Dit in Duitsland gevestigde bedrijf produceert hygiënepapier en bijpassende dispensers. Het merk BlackSatino kwam in 2010 op de markt, maar heette toen nog Satino Black. Waarom de kleur onderdeel is van de naam? Zwart was toen nog de enige kleurstof die de dispensers van gerecycled ABS een egale kleur gaven zónder schade aan te richten voor het milieu. Maar gelukkig zijn de dispensers van BlackSatino nu ook in het wit verkrijgbaar, zodat er altijd een match is met de inrichting van je sanitaire ruimte.

Waarom is het duurzaam?

Al sinds de oprichting werkt BlackSatino volgens de cradle-to-cradle-methode. Dit houdt in dat ieder product dat je maakt uiteindelijk moet leiden tot de geboorte van een nieuw product. In de praktijk betekent dit dat dergelijke producten zo zijn ontworpen dat tijdens het ontwerpproces rekening is gehouden met de toekomst van de gebruikte grondstoffen. BlackSatino claimt zelfs het eerste hygiënemerk ter wereld te zijn dat een Cradle to Cradle-certificering heeft!

Alle oplossingen die dit merk aanbiedt zijn circulair, CO2-neutraal en gemaakt met duurzame en verantwoorde grondstoffen die veilig zijn voor mens en milieu.

Waarom kiest TOPP voor BlackSatino?

Eigenlijk is het wel duidelijk waarom wij voor BlackSatino kiezen, toch? Want net als zij staat TOPP voor duurzaamheid en kijken we wat wij kunnen bijdragen voor een betere wereld. En tegelijkertijd sluiten wij onze ogen niet voor een mooi en strak design! Want zoals BlackSatino het zelf zo mooi verwoordt: duurzaamheid en stijl kunnen prima hand in hand gaan!

Wil jij ook bijdragen aan een duurzamere wereld? Wij verkopen diverse zwarte en witte BlackSatino-dispensers en kunnen uiteraard ook de bijpassende toiletrollen en gevouwen toiletpapier leveren.