5 jan 2023

Geurbeleving in de zorg

Waarschijnlijk herken je het wel: de geur die je ruikt zodra je een zorginstelling of ziekenhuis binnenloopt. De befaamde “ziekenhuis” geur. Geuren van medicijnen, ziekte, afval en veel andere zaken zijn met elkaar vermengt en veroorzaken deze onaangename lucht. Wanneer dure luchtbehandelingssystemen geen baat meer hebben, wordt het tijd voor een nieuwe oplossing: geurbeleving!

De effecten van geur in de zorg

Het is natuurlijk niet zo dat geur mensen beter maakt, maar het doet wel iets met ons welzijn. Een aangename geur maakt ons kalmer en zorgt ervoor dat we meer eetlust krijgen: twee aspecten die de zorg zeker ten goede komen. Daarnaast neemt geur bepaalde angsten weg die een ‘ziekenhuislucht’ juist kan veroorzaken. Alle voordelen van geurbeleving in de zorg op een rijtje:

  • Het vermindert stress;
  • Angstgevoelens verminderen;
  • Geur roept herinneringen op, wat zeker in de ouderenzorg een voordeel kan zijn;
  • Geur wekt eetlust op;
  • Geur geeft een aangename beleving;
  • Andere ‘nare’ luchtjes worden geneutraliseerd, bijvoorbeeld die van medicijnen, open wonden of uitwerpselen.

Kies voor de geurbeleving van TOPP

Met meer dan 9000 geuren is er altijd wel een geur die bij jouw patiënten, bezoekers of medewerkers past. Onze geurmachines werken met etherische oliën: deze zijn 100% veilig voor mens, milieu en dier. Wij vertellen je graag meer over onze geurmachines, geuren en laten je het graag vrijblijvend beleven. Meer weten?

 

Lees meer over geurbeleving

Of neem direct contact op!