16 feb 2023

TOPP-ondernemer aan het woord: Maurits Valk

TOPP heeft een landelijke dekking, maar wordt op regionaal niveau gerund door een lokale ondernemer. Door dit unieke franchiseconcept is er dus altijd een TOPP-partner in de buurt! In deze miniserie vertelt een ondernemer over het reilen en zeilen binnen zijn vestiging. Deze keer is het de beurt aan Maurits Valk, TOPP-ondernemer in de regio Noord-West Nederland (Haarlem en omstreken).

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen als we Maurits spreken. Een jaar vol nieuwe kansen, maar ook met de nodige uitdagingen. We leven immers in een economisch onzekere tijd.

“Het komend jaar zal voor de meeste mensen in het teken staan van bezuinigingen”, verwacht Maurits. “Gelukkig zijn we bij TOPP flexibel en denken we graag mee met onze klanten. Als servicepartner ondersteunen wij hen met onze flexibele schil. Zo kunnen onze klanten makkelijk op- en afschalen. Dat is prettig, want er heerst op dit moment ook veel arbeidskrapte. Daarom vinden wij het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over de ideale mix tussen de kwaliteit van onze service en de kosten.”

Goede hygiëne uitbesteden

Desalniettemin verwacht de ondernemer niet dat veel bedrijven zullen inleveren op een goede hygiëne. “Neem bijvoorbeeld de horecasector. Vooral hier speelt personeelstekort een grote rol, terwijl horecabezoekers steeds hogere eisen stellen aan het hygiëneniveau. Ondernemers in de horeca besteden de zorg voor een goede hygiëne daarom graag uit, omdat ze hier zelf de tijd of de mensen niet voor hebben.”

Ontzorgen

Maurits merkt sowieso dat ‘ontzorgen’ een steeds grotere rol speelt bij bedrijven in het algemeen, en bij TOPP-klanten in het bijzonder. “Voldoende hygiënepapier op voorraad, altijd een schone mat voor de deur, overal een frisse geur … Klanten willen hier geen omkijken naar hebben, het móet er gewoon zijn. En daar zorgen wij voor. Hoef je je als eigenaar van een bedrijf dáár in ieder geval geen zorgen over te maken!”

Steeds duurzamer

Het thema duurzaamheid neemt een steeds grotere toevlucht, ook bij de vestiging in de regio Haarlem. Zo wordt hier bewust gekozen voor reinigingsmiddelen die voldoen aan het Green Key-keurmerk. Deze middelen bevatten geen bestanddelen die voorkomen op de zogeheten zwarte lijst van Green Key, zoals chloor, fosfor- en zoutzuur. Ook gebruiken deze middelen een speciaal doseersysteem voor een juiste dosering. “Overdosering is immers ook schadelijk voor het milieu. Hier informeren we onze klanten graag over”, licht Maurits toe.

“Daarnaast bekijken we hoe we onze eigen belasting kunnen verlagen. Bij een andere TOPP-vestiging rijd al een elektrische serviceauto rond. Ik voorzie dat we over enkele jaren allemaal een compleet elektrisch wagenpark hebben.”

Werkgeluk

Ook qua personeel maakt Maurits bewuste keuzes, door te investeren in werkgeluk van zijn medewerkers. “Als werkgever voel ik me verantwoordelijk om het team bij elkaar te houden. Plezier hebben in het werk is daarbij een zeer belangrijke factor. Daarom zorgen we bij TOPP voor een goed werkklimaat. In mijn vestiging vertaalt dat bijvoorbeeld naar het aanbieden van een fietsplan, regelmatig een hapje eten met elkaar en oprechte aandacht in elkaar tonen.”

Heb je een vraag over deze vestiging of wil je meer informatie over een van de producten of diensten van TOPP Haarlem? Bel dan naar 06-523 214 08 en je krijgt Maurits direct zelf aan de lijn.