watervrije urinoirs
16 nov 2021

De voordelen van een watervrij urinoir

Gemiddeld spoelen wij per dag zes keer het toilet door. Heel gewoon, zou je denken. Maar wist je dat er duurzamere oplossingen zijn voor het kunnen uitzwaaien van de (kleine) boodschap, en dan met name voor de heren? Bijvoorbeeld de watervrije urinoirs van Urimat. In dit blog vertellen we je wat een watervrij urinoir precies is én welke voordelen dit urinoir met zich meebrengt, zodat ook jij straks niets anders meer wilt.

Gek hè, dat wij dagelijks het urinoir doorspoelen met vers drinkwater? Sterker nog; wanneer wij het toilet doorspoelen verspillen we ongeveer 5 liter aan drinkwater! Gelukkig heeft het Zwitserse Urimat hier een stokje voor gestoken. Zij ontwikkelden een watervrij urinoir, waarmee er jaarlijks miljoenen liters water wordt bespaard.

Wat is een watervrij urinoir?

Een watervrij urinoir – de naam zegt het al – is een urinoir dat werkt zonder water. Net als een normaal urinoir vangt een watervrij urinoir urine op, maar er wordt niet gespoeld. Een speciale afsluiter (MB-ActiveTrap) zorgt ervoor dat het watervrije urinoir geurvrij blijft.

Vrij van bacteriën

Wist je dat het doorspoelen van het urinoir nevel veroorzaakt? Deze nevel kan bacteriën en virussen bevatten die ons ziek kunnen maken, en ja, dan hebben we het óók over het coronavirus. Met onze duurzame watervrije urinoirs, waarbij er geen spoeling plaatsvindt, heb je hier geen last van.

Onderhoud is belangrijk

Bij watervrije urinoirs is onderhoud belangrijk. Door na ongeveer zesduizend plasbeurten periodiek onderhoud uit te voeren voorkom je geurproblemen en verstoppingen. En met de unieke TOPP-service heb je hier geen omkijken naar. Wij houden voor jou in de gaten wanneer de MB-ActiveTrap vervangen moet worden. Daarnaast spoelen wij de leidingen door, om op deze plek aanslag te verwijderen en zo ontstoppingen te voorkomen. Kortom: met de unieke service van TOPP weet je zeker dat jouw watervrije urinoir bacterie- en geurvrij is!

Geurvrij én CO2-neutraal

Ook met het fabriceren van de urinoirs is er door Urimat rekening gehouden met duurzaamheid en onze wereld. Zo zijn de urinoirs CO2-neutraal gefabriceerd en gemaakt van een hoogwaardig polycarbonaat en keramiek: deze materialen hebben een lange levensduur én zijn recyclebaar. Ook bacteriën en vieze luchtjes krijgen geen kans door de geurafsluiter en de microbiologische reiniger. En wist je dat je óók door het besparen van drinkwater de CO2-uitstoot vermindert? De productie van 100.000 liter drinkwater staat namelijk gelijk aan 17,5 kilo CO2-uitstoot. Da’s nog eens duurzaam je behoefte doen!

Watervrije urinoirs bij McDonald’s

De watervrije urinoirs hangen bij meerdere vestigingen van McDonald’s in Nederland. Hiermee zetten zij een bewuste stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar ook het Erasmus MC maakt al sinds 2016 gebruik van deze watervrije urinoirs.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op!