Desinfectiezuil blog
15 mrt 2021

Alles wat je wilt weten over de desinfectiezuil

Desinfectiezuilen. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ze niet meer weg te denken. Een desinfectiezuil stelt je in staat om – direct bij binnenkomst – op een veilige manier je handen te desinfecteren. Niet voor niets vind je een desinfectiezuil vaak bij de ingang van bijvoorbeeld een winkel, school, zorgcentrum, kantoor, horecagelegenheid, station of vliegveld. Denk jij erover om een desinfectiepaal aan te schaffen voor jouw organisatie? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je alles wat je wilt weten over desinfectiezuilen.

Waarom kiezen voor een desinfectiezuil?

Een desinfectiezuil helpt om de verdere verspreiding van virussen te voorkomen. Dat zit namelijk zo: een desinfectiezuil of hygiënezuil geeft een kleine dosis desinfectiemiddel af. Door je handen met dit middel in te wrijven, worden bacteriën, virussen en veel andere micro-organismen direct gedood. Maar er zijn nog meer voordelen: door een desinfectiezuil bij de entree van jouw pand te plaatsen, geef je medewerkers en bezoekers een hygiënisch én veilig gevoel. Een desinfectiepaal bij de ingang zorgt ervoor dat bezoekers jouw organisatie meer gaan waarderen, wat weer zorgt voor een sterker imago. Een win-winsituatie dus!

Desinfectiezuil met sensor of met handbediening

Er zijn verschillende soorten desinfectiezuilen verkrijgbaar. Een desinfectiezuil met sensor is de meest hygiënische optie. De no touch dispenser maakt het mogelijk om zonder aanraking je handen te ontsmetten. De werking van een automatische desinfectiezuil is als volgt: door je handen onder de sensor te houden, wordt een kleine dosis desinfectiemiddel afgegeven. Een handig opvangbakje zorgt ervoor dat er geen vloeistof op de grond terechtkomt. Er zijn ook hygiënezuilen die met een handbediening werken. Deze desinfectiezuilen zijn voorzien van een beugel, die met de hand of met de elleboog bedient kunnen worden.

Het onderhoud van een desinfectiezuil

Een desinfectiezuil is heel makkelijk in gebruik én in het onderhoud. Een desinfectiepaal is voorzien van een dispenser met een inhoud van 1 liter. Deze dispenser wordt gevuld met een desinfectiemiddel bestaande uit minimaal 80% alcohol en voorzien van N-nummer. Bij elk gebruik wordt er ca. 1 ml. desinfectiemiddel afgegeven. Dit betekent dat met 1 liter desinfectiemiddel ca. 1000 bezoekers hun handen kunnen ontsmetten. Is de dispenser leeg? Je kunt het reservoir gemakkelijk van de zuil afnemen en bijvullen met nieuwe desinfectiemiddel.

Desinfectiepaal met eigen logo

Desinfectiepalen zijn er in alle soorten en maten. Direct bij binnenkomst jouw visitekaartje afgeven? Dan kun je de desinfectiepaal volledig laten personaliseren met jouw logo en in jouw huisstijl.

Alle voordelen van een desinfectiezuil op een rij:

  • Voorkomt de verdere verspreiding van virussen en andere ziekteverwekkers
  • Geeft bezoekers en medewerkers direct bij binnenkomst een veilig gevoel
  • Geeft direct de juiste dosering af per gebruiker
  • Is gemakkelijk te verplaatsen
  • Is eenvoudig schoon te maken en bij te vullen
  • Zorgt voor een beter imago van jouw bedrijf

Een veilig gevoel, direct bij binnenkomst

Wil jij je bezoekers en medewerkers ook direct bij binnenkomst een veilig gevoel geven? Wij helpen je graag. Bekijk hier onze desinfectiezuilen of onze andere oplossingen voor handdesinfectie.