20 nov 2020

Hoe vies is jouw (thuis)kantoor?

Wist je dat jouw toetsenbord meer dan 400 keer zoveel ziektekiemen bevat als de gemiddelde wc-bril? En dat ook je telefoon en computermuis  bacteriënbronnen zijn? Hoog tijd om wat extra aandacht te besteden aan hygiëne op kantoor! Of het nou gaat om je thuiskantoor of op het werk: wij vertellen je wat de meest vieze plekken zijn én geven tips om de boel hygiënisch te houden. Lees en huiver!

Een groot deel van de week breng je door op je werk. Niet gek dus dat er zich (ongemerkt) veel bacteriën en ziektekiemen kunnen verzamelen op veelgebruikte apparaten. Hieronder vind je een overzicht van de meest vieze plekken op kantoor:

#1: Je toetsenbord

We noemden hem net al even: je toetsenbord is een walhalla voor bacteriën. Niet alleen omdat we bijna de hele dag aan het typen zijn, maar ook omdat we regelmatig eten achter onze computer. Huidcellen, voedselresten en zweet zorgen ervoor dat bacteriën zich in de relatief kleine ruimte snel verspreiden. Schud je toetsenbord daarom elke week goed uit en haal daarna een vochtig doekje over de toetsen.

#2: Je muis

Omdat je de hele dag met je hand op de muis zit, is deze al net zo vies. Als je dan toch je toetsenbord aan het schoonmaken bent, neem dan de muis ook even mee…

#3: Headsets en koptelefoons

Doordat er haartjes, zweet en oorsmeer op en in de apparatuur terecht komt zijn ook headsets en koptelefoons een bron van ziekteverwekkers. Maak deze apparaten regelmatig even schoon met een desinfectiemiddel.

#4: Je mobiele telefoon

We gebruiken ‘m overal, de hele dag door. Niet gek dus dat ook jouw telefoon één grote bron van bacteriën is. Niet in de laatste plaats omdat we vaak even onze telefoon checken op het toilet… Dus hup: ook deze periodiek desinfecteren. En altijd je handen wassen na een toiletbezoek.

#5: Je bureau

Een gemiddeld bureau is 100 keer viezer dan een gemiddelde keukentafel (!). Zelfs de meest nette bureaus kunnen massa’s bacteriën bevatten. Je bureau dagelijks even afnemen met een natte doek en wat allesreiniger helpt om vuil en bacteriën te verminderen.

#6: Pennen

Ben jij ook zo iemand die tijdens een vergadering of een telefoongesprek gedachteloos je pen in je mond stopt? Dan is het verstandig om ook je pennen en potloden af en toe een schoonmaakbeurt te geven.

#7: Was regelmatig je handen

Niet alleen met een lekker sopje kun je een hoop bacteriën op je werkplek doden, ook het regelmatig wassen van je handen kan een boel schelen. Door je handen te wassen met een alcoholgel dood je bijna 100% van de bacteriën. Nog meer tips voor een hygiënische werkplek? Lees het in ons blog.