13 mrt 2020

Papier, katoen of lucht: de ins- en outs van het handen drogen

Na een bezoek aan een openbaar toilet zijn er vaak verschillende opties om je handen te drogen. Gebruik je liever papieren of katoenen handdoekjes? Of geef je de voorkeur aan een apparaat die je handen droogt? Wat je voorkeur ook is, het maakt wel degelijk uit voor welke manier je kiest. Dat heeft namelijk alles te maken met hoelang jij je handen wast. Hoe dat zit lees je in dit blog.

Je kent het wel, na een bezoekje aan een openbaar toilet wil je je handen wassen. De handdroger doet niet wat het moet doen, want de blaaskracht ontbreekt en ook de handdoekjes zijn op. Gelukkig heb je daar met de producten en de service van TOPP geen last van ;), maar in andere omstandigheden kan dat heel onhandig zijn. Al gauw ben je geneigd je natte handen af te vegen aan je trui of broek om ze te drogen.

Milieuvriendelijk

Wanneer je je handen lang genoeg met zeep wast, maakt het eigenlijk niet heel veel uit hoe je jouw handen droogt. Maar zodra je jouw handen niet lang genoeg van een schrobbeurt voorziet of je handen alleen afspoelt met water wordt het een ander verhaal. Bacteriën vermenigvuldigen zich namelijk razendsnel in vocht.
Door je natte handen aan je kleding af te vegen of met je natte handen deuren te openen, geef je ziektekiemen vrij spel. Het goed drogen van je handen is dus essentieel. Met papieren- of katoenen handdoekjes gaat dit helemaal snel. En met de Black Satino serie van TOPP gebruik je ook nog eens de meest milieuvriendelijke handdoekjes ter wereld. Deze worden namelijk volledig CO2-neutraal en Cradle tot Cradle geproduceerd.

Voordelen ten top(p)

Wil je helemaal milieuvriendelijk je handen drogen dan is een handdoekrolautomaat een uitkomst. De automaten zijn makkelijk in gebruik en doordat de handdoeken worden gewassen en hergebruikt ook nog eens milieuvriendelijk. Met een handdoekrolautomaat kan iedere bezoeker zijn handen goed en veilig drogen. En daarnaast scheelt het ook weer prullenbakken en afval. Daardoor oogt de ruimte direct een stuk groter, want er hangen tenslotte veel minder dispensers. Mocht je liever toch een luchtdroger willen, dan kunnen we je daar uiteraard ook bij helpen!

Je leest het: wat je voorkeur ook is, TOPP heeft voor elke situatie een oplossing. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.