8 mrt 2022

Waarom investeren in schoonmaak áltijd een goed idee is

Met het schoonhouden van je zaak zorg je niet alleen voor een frisse omgeving, het levert je nóg meer voordelen op. Ooit gedacht dat een goede hygiëne leidt tot een beter imago, meer omzet en tevreden medewerkers? Lees maar eens hoe dat kan!

Opruimgoeroe Marie Kondo verwoordde het al eens treffend: “Het doel van schoonmaken is niet alleen om schoon te maken, maar om geluk te voelen in die omgeving.” Een schone werkomgeving biedt meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Natuurlijk voelt en ruikt het in een zaak met een goede hygiëne lekker fris en schoon, maar het beïnvloedt ook de gemoedstoestand van je medewerkers en klanten op een positieve manier!

Goede hygiëne zorgt voor minder verzuim

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een schone werkomgeving het aantal ziekteverzuimen laat afnemen. En dat is heel logisch, want hoe beter de hygiëne is, hoe minder kans bacteriën en virussen hebben om zich te verspreiden.

Neem bijvoorbeeld de hygiëne op kantoor. Wist je dat een toetsenbord 3,5 miljoen bacteriekiemen per vierkante inch bevat? Ter vergelijking: een toiletbril heeft ‘slechts’ 172 bacteriekiemen per inch. Je vraagt je af waarom men de toiletbril wél meeneemt in de schoonmaakbeurt, maar het toetsenbord niet…

Een schone omgeving maakt gelukkig

In een schone en opgeruimde omgeving voelen mensen zich gelukkiger. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat rommel een negatief effect heeft op ons humeur én onze eigenwaarde. Er is zelfs een relatie tussen een rommelige omgeving en de aanwezigheid van het stresshormoon cortisol. Een schone én opgeruimde omgeving maakt mensen dus écht gelukkiger. En daarbij: een opgeruimde omgeving leidt ook tot een algeheel beter imago van je bedrijf. Zowel onder werknemers als onder klanten en andere gasten die het pand bezoeken.

Waarom je moet investeren in goede schoonmaak

Samenvattend zijn dit de redenen waarom je moet investeren in een grondige en regelmatige schoonmaak van jouw kantooromgeving:

  • De focus neemt toe
  • Mensen ervaren minder stress
  • Je kan meer winst maken doordat er meer wordt gedaan
  • Er vindt minder verzuim plaats
  • Het moraal neemt toe

Heb je het met je dagelijkse werkzaamheden te druk om goed schoon te maken? Wij helpen je graag! Met onze oplossingen voor hand-, toilet– en keukenhygiëne bijvoorbeeld, waarbij we ervoor zorgen dat jouw kantoor, winkel, zaak of bedrijf weer helemaal spic en span is. Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden.