23 mrt 2018

Slimme bespaartip: matten van TOPP

Als we nou eens aannemen dat elk pand in Nederland één mat bij zijn toegangsdeur heeft liggen, dan mogen we aannemen dat er in Nederland 9,5 miljoen matten in gebruik zijn. Tellen we alleen de bedrijven, dan hebben wij het over 1,7 miljoen matten. Minstens, want in ons kikkerlandje vinden wij matten niet alleen bij de hoofdingang, maar ook bij andere ingangen. En toch besteden wij nauwelijks aandacht aan dit onmisbare gebruiksvoorwerp. Voor TOPP aanleiding om de deurmat eens nader onder de loep te nemen. Want de juiste mat op de juiste plaats is een flinke bespaarder!

Een goede mat is pure winst

Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, daarom doen wij dat voor je! Want een goede mat levert inderdaad geld op. Wat dacht je hiervan:

  • Een mat beschermt je vloer tegen beschadigingen, krassen en vlekken.
  • Je vloer is aanzienlijk minder onderhevig aan slijtage.
  • De juiste mat voorkomt glijpartijen op gladde vloeren door bijvoorbeeld regen.
  • Geen struikelpartijen dankzij het minimale hoogteverschil tussen vloer en mat.

En last, but not least:

  • Je bespaart aanzienlijk op je schoonmaakkosten.

Kies de juiste mat en al deze voordelen worden automatisch voor jou. Maar wat is voor jóuw situatie die juiste mat?

De verschillende matten op een rij

Grofweg maken we onderscheid tussen deurmatten, droogloopmatten en schoonloopmatten. Alle matten van TOPP zijn geschikt voor intensief gebruik en hebben een lange levensduur.

Deurmatten

Deurmatten worden ook wel inloopmatten genoemd. Ze zijn gemaakt van een schraapvezel die weersbestendig is, dus je kunt ze zowel buiten als binnen gebruiken. De schraapvezel neemt zand en vuil makkelijk op en de mat blijft keurig op zijn plek liggen dankzij de rubberen rug. Even uitkloppen of de stofzuiger erover en ze zijn weer klaar voor hun klus.

Droogloopmatten

Deze matten worden binnen gebruikt en zijn echte vochtvreters. De katoenen matten drogen de schoenen en nemen het vuil direct op door er gewoon overheen te lopen. Zeker als je een gladde vloer hebt voorkomt een droogloopmat vervelende valpartijen.

Omdat zo’n mat, zeker bij natte weersomstandigheden, veel heeft te verduren dient deze periodiek professioneel te worden gereinigd.

Schoonloopmatten

Ook deze matten verwijderen zonder de voeten te vegen het vuil van de schoenen. De nylon vezels schrapen de schoenen schoon en verwijderen vocht. Een schoonloopmat heeft een reinigende werking en kan minder vocht absorberen dan een droogloopmat.

Ook schoonloopmatten kunnen professioneel worden gereinigd.

Besparen zonder te investeren: huurmatten met was- en wisselservice

TOPP is dol op slimme bespaartips. Als hygiënespecialist denken wij altijd met onze klanten mee. Het kan zo maar zijn dat je beseft dat de bestaande mat meer schade dan gemak oplevert. In dat geval hebben wij nóg zo’n slimme bespaartip voor je.

Wij bieden onze droogloop- en schoonloopmatten niet alleen te koop, maar ook te huur aan. In het laatste geval krijg je de was- en wisselovereenkomst er gratis bij. Dit houdt in dat wij je mat periodiek wassen en vervangen door een fris en schoon exemplaar.

Met één telefoontje geven wij je betrouwbaar advies en regelen wij een haarscherpe offerte.

Typisch TOPP!