Vieze geurtjes
7 jan 2021

Voorkom vieze geurtjes in huis

De geur van zweetvoeten, bah! Wist je dat vieze geuren in huis kunnen zorgen voor een slecht humeur of, als je het heel bont maakt, zelfs een depressie kan veroorzaken? Maar is het kwaad tóch geschied, dan zijn er gelukkig genoeg manieren om de geur (hopelijk voorgoed) uit te zwaaien. Wij geven 5 tips. Lees je mee?

#1 Ramen openzetten

Misschien een open deur, maar we noemen hem tóch. Ramen openzetten is namelijk de gezondste en effectiefste manier om van een vieze geur af te komen. Je ververst letterlijk de lucht in huis. Zet daarom dagelijks in elke kamer het raam een halfuur open en je zult zien dat vieze luchtjes geen kans meer krijgen.

#2 Opgeruimd staat ruikt netjes

Een opgeruimd huis oogt niet alleen frisser, maar ruikt ook frisser. Rondslingerende rommel trekt namelijk extra stof en vuil aan. Stof en vuil zorgen op hun beurt weer voor een muffe geur.

#3 Vaarwel stof en vuil

Door je tapijt en beddengoed 2 keer per maand goed (buiten) uit te schudden, voorkom je stofvorming. En hoe ouder een tapijt is, hoe muffer het vaak gaat ruiken. Een versleten tapijt is daarom beter om te vervangen.

#4 Planten en bloemen

Planten en bloemen zuiveren de lucht en hebben een reinigende werking. Perfect voor het voorkomen van vieze geurtjes dus! En wist je dat de energie van bloemen en planten ook zorgen voor een goed gevoel? Win-win dus!

#5 Kunstmatige geuren

Tja, en mocht je álles geprobeerd hebben, maar nog steeds behoefte hebben aan een lekkere geur in huis, dan zijn er natuurlijk nog de kunstmatige geuren. Geurstokjes, geurkaarsen en geursprays bijvoorbeeld! Ruiken heerlijk én zijn een welkome aanvulling op je interieur. En wil je het echt groots aanpakken, bijvoorbeeld voor je onderneming? Dan zijn onze geurmachines een uitkomst. Met onze geurmachine service ben je verzekerd van een door jouw gewenste geur, iedere maand opnieuw.