20 jun 2024

De gezichten achter TOPP | Apolonia Westhout

Het TOPP-team groeit! In de zomer van 2023 startte franchiseondernemer Arjan den Blanken een vestiging in de regio Gooi- en Vechtstreek. Hij werkte een tijdje solo, maar daar is met de komst van Apolonia Westhout verandering in gekomen. Als service- en verkoopmedewerker is zij de rechterhand van Arjan en ondersteunt zij hem bij de dagelijkse gang van zaken. Een enthousiaste Apolonia vertelt haar verhaal.

Als er iemand een afwisselende baan heeft, dan is het Apolonia wel. Twee dagen per week verzorgt ze als servicemedewerker de hygiëne bij klanten als McDonalds, de andere drie dagen doet ze –samen met Arjan – de verkoop. Daar moest ze aan het begin wel even aan wennen, maar inmiddels heeft ze haar draai helemaal gevonden.

“Toevallig had ik vandaag nog een leuk gesprek met een conciërge van een school. Hij gaat over de sanitaire voorzieningen daar. Wij werken graag voor scholen en op deze specifieke school was ik vorige week geweest om ons te introduceren. Vandaag ben ik teruggegaan, met de vraag of ik een geurmachine mocht ophangen zodat zij het kunnen testen. Dat was goed, dus hopelijk mogen we hier binnenkort écht op gesprek komen.”

Onder de aandacht brengen

Met dertig jaar ervaring als schoonmaakster is het verkopen voor Apolonia een nieuwe tak van sport. Gelukkig krijgt ze daarvoor goede begeleiding vanuit TOPP. “TOPP is nieuw in deze regio, dus we moeten onszelf nog echt onder de aandacht brengen”, vertelt ze. “Mijn werkgever Arjan, TOPP-ondernemers Harry en Jeffrey en marketingmanager Hemali hebben mij gesprekstechnieken aangeleerd, die ik nu probeer toe te passen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

“Maar het is ook gewoon een kwestie van dóén. Op een gegeven moment weet je wat wel werkt en wat niet. Je past je aan aan wat je ziet en hoort, en aan de omstandigheden. Als het regent, kom ik bij een potentiële klant binnen met een deurmat waarmee ze gevaarlijke glijpartijen kunnen voorkomen. Een andere keer neem ik een geurmachine mee, die ze gratis mogen uittesten.”

Charisma

Ook heeft Apolonia haar charisma mee. Hierdoor voert ze vaak leuke gesprekken met potentiële klanten. “Bij restaurants bied ik bijvoorbeeld onze schoonmaakproducten aan, maar ik sta hier ook écht achter. Niet alleen omdat ik bij TOPP werk, maar ook omdat ik als schoonmaakster zelf jarenlang met deze producten werk. Op een gegeven moment ben je een vertrouwd gezicht, dan worden de gesprekken nóg leuker. En natuurlijk komt het ook weleens voor dat een gesprek wat stugger verloopt. Maar je weet niet wat daarachter zit, voor hetzelfde geldt heeft die persoon afgelopen nacht op de bank geslapen. Of heeft diegene het gewoon heel erg druk. Ik ga dan niet pushen, maar kom gewoon een andere keer terug.”

Rechterhand

Samen met Arjan vormt Apolonia een goed team. “Ik ben zijn enige werknemer, samen regelen we alles binnen onze vestiging. Hierbij ben ik echt zijn rechterhand: bestellingen ophalen en wegbrengen, voorraad beheren en dus ook de hygiëneservice uitvoeren bij onze klanten. Op maandag en donderdag gaan we apart van elkaar op pad en op dinsdag en woensdag verzorg ik de servicewerkzaamheden. Maar op vrijdag gaan we samen op stap. Dat is altijd leuk, hij is een fijne werkgever.”

Op de kaart

Het is duidelijk, Arjan en Apolonia zijn goed op weg om TOPP ook in de regio Gooi- en Vechtstreek op de kaart te zetten. “Bij veel bedrijven kom je niet zomaar binnen, die hebben vaak al contracten met andere partijen lopen. Maar wij laten ze graag zien hoe wij ze met onze service volledig kunnen ontzorgen én hoe ze met de juiste producten kosten kunnen besparen. En dat gaat al heel goed!”