24 sep 2022

Geurbeleving in de nachthoreca

Een stijlvol interieur, vriendelijk personeel, hippe drankjes en een goede DJ. Aan álles is gedacht in jouw bar, kroeg, discotheek of nachtclub. Jouw bezoekers zijn een avondje uit en willen maar één ding: genieten! En aan jouw gastvrijheid zal het niet liggen.

Maar de kans is groot dat je hét aspect dat een horecabeleving maakt of breekt over het hoofd hebt gezien. Of moeten we zeggen, over de neus? We hebben het hier namelijk over geurbeleving.
Je kunt je concept nóg zo goed doordacht hebben, als jouw bezoekers tijdens een avondje uit worden geconfronteerd met de geur van zweet van andere bezoekers, de frituurlucht uit de keuken of de geur van oud bier op de vloer, drukt dit een flinke stempel op de totaalbeleving.

Geurbeleving to the rescue

Vroeger mocht je nog roken in horecazaken en daardoor vielen andere vieze luchtjes niet zo op. Maar sinds het rookverbod is het lastiger geworden om andere geuren, zoals zweet, alcohol of urine afkomstig van het toilet, te maskeren. Gelukkig is daar wat aan te doen. Door geurbeleving toe te passen verspreid je een aangename geur in jouw ruimte, waardoor vieze luchtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Prettige geur = meer omzet

Maar geurbeleving doet meer dan alleen vieze luchtjes maskeren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een aangename geur zorgt voor een betere waardering van jouw zaak én een langer verblijf. En als jouw bezoekers langer blijven, geven ze óók meer uit. Tel uit je winst.

De voordelen van geurbeleving

  • Onaangename luchtjes worden geneutraliseerd
  • Gasten ervaren een prettiger verblijf
  • Gasten blijven langer – en geven dus meer uit
  • Medewerkers hebben een fijner werkklimaat
  • Je ontvangt hogere reviews

Hoe werkt het?

Het verspreiden van de geur gebeurt met een geurmachine gevuld met een busje etherische olie. Deze olie is veilig voor mens en milieu en kan je uitstekend gebruiken in een horeca-omgeving waar eten en drinken wordt geserveerd. De olie wordt namelijk niet verneveld of verstoven, maar geeft consistent en geleidelijk een kleine dosis parfum in de vorm van nanodruppels af. Deze druppels verspreiden zich door de lucht als aerosolen. De intensiteit van de geur is naar behoefte in te stellen.

Je plaatst de geurmachine op een centrale plek in jouw horecazaak waar de geur zich goed kan verspreiden. Onze geurmachines zijn toepasbaar in ruimtes vanaf 75 m2.

Welke geur kies je?

Met ons brede palet aan geuren is er altijd een geur die past bij jouw horecazaak. Denk bijvoorbeeld aan de geur Frozen Mojito, die op subtiele wijze een tropische beleving creëert (en aanspoort tot het bestellen van een zomerse cocktail ;-)). In de herfst- en wintermaanden doet een warme, houtachtige geur als Sandalwood het altijd goed. Wij adviseren je natuurlijk graag!

Geurbeleving met TOPP-service

Eén busje etherische olie gaat ongeveer vier weken mee. Daarna vervang je het busje eenvoudig door een nieuw exemplaar. Wil je hier geen omkijken naar hebben? Maak dan gebruik van onze geurmachineservice. Iedere vier weken komt een TOPP-servicemedewerker langs om de geurmachine te voorzien van een nieuw busje. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een fijne geur in jouw zaak én hoef je niet zelf in de gaten te houden wanneer het tijd is voor een nieuwe voorraad. Je maakt al gebruik van deze service vanaf € 7,50 per week.

Geurbeleving iets voor jou? Wij adviseren je graag! Neem contact met ons op voor een adviesgesprek. Het is vrijblijvend en gratis!

Vraag adviesgesprek aan