26 mei 2021

Dieptereiniging of ‘gewoon’ schoonmaken: wat is het verschil?

Een sanitaire ruimte die glimt én fris ruikt, dat wil jij natuurlijk ook. Dus zorg je ervoor dat jouw schoonmaakpersoneel regelmatig langskomt om de ruimte(s) op te frissen met een emmertje sop, een schoon doekje en een toiletborstel. Hiermee doet een schoonmaker prima werk, maar wist je dat het échte vuil zich bevindt op de plekken die je met het blote oog niet ziet? Of waar je met regulier schoonmaakwerk niet bij komt? Met een dieptereiniging zorg je voor écht schoon sanitair. Hoe dat precies werkt, dat lees je hier.

Een diepe reiniging van het sanitair

Het woord zegt het eigenlijk al. Een dieptereiniging is een diepe reiniging van jouw sanitaire ruimte. Hierbij worden óók moeilijk bereikbare plekken in de toiletruimte meegenomen. Want hoe goed je een sanitaire ruimte ook schoonmaakt, er zijn altijd plekjes en hoekjes waar je met regulier schoonmaakwerk niet bij komt. Of waarvoor een fris sopje niet voldoende is. Hierdoor ontstaan er ophopingen van vuil die niet alleen stank verspreiden, maar ook een broeinest van bacteriën worden.

Kiemdodende coating

Met een dieptereiniging wordt jouw sanitair grondig aangepakt. Zichtbaar én onzichtbaar vuil wordt verwijderd. Maar een dieptereiniging gaat nog verder: er wordt een bacteriedodende coating aangebracht op het sanitair. Hierdoor verbetert de hygiëne zichtbaar gedurende 7 dagen, juist op die moeilijk bereikbare plekken.

Wat gebeurt er tijdens een dieptereiniging?

Hoe een dieptereiniging door TOPP er precies uitziet? Nou, zo:

  • Een behandeling van het sanitair met microbiologische, milieuvriendelijke reiniger;
  • Een behandeling met ontkalker die opgebouwd urinesteen oplost en sanitair opnieuw laat glimmen;
  • Grondig poetsen van het sanitair vloeren en wanden met schuursponzen, borstels en kwasten;
  • Een behandeling van het sanitair met microbiologische, milieuvriendelijke reiniger;
  • Het aanbrengen van een kiemdodende coating, waardoor bacteriën en kalk zich gedurende 7 tot 9 dagen niet kunnen hechten;
  • Het onderhouden en navullen van alle dispensers.

Wekelijkse service

Een dieptereiniging vindt wekelijks plaats. Op het afgesproken moment komen onze specialisten bij jou langs met de juiste apparatuur en middelen en voeren de bovenstaande werkzaamheden uit. Na een dieptereiniging blijft jouw sanitair tot wel 7 dagen lang schoon en fris. Met een wekelijkse service heb je dus áltijd een schoon en fris toilet. En wil je tussentijds toch extra (laten) schoonmaken? Het sanitair reinigen met een schoon doekje of een spons is voldoende.

Sanitair terug in nieuwstaat

Kan jouw sanitair wel een extra opfrisser gebruiken, bijvoorbeeld na het organiseren van een feest, een extra drukke periode of na een periode van achterstallig onderhoud? Naast een wekelijkse dieptereiniging verzorgen wij ook een periodieke dieptereiniging, waarbij jouw sanitair wordt teruggebracht naar nieuwstaat. De oorspronkelijke glans van chroom en porselein keert weer terug én bacteriën worden vernietigd. Ook wanden en vloeren worden meegenomen, zodat het weer schoon en fris is voor een lange periode.

Blijvend schoon sanitair

Met onze specialistische kennis van dieptereiniging weten wij precies hoe wij jouw sanitair weer in de originele staat terug kunnen brengen én kunnen houden.

Wil je meer weten over dieptereiniging of ben je benieuwd of deze service bij jouw bedrijf past? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken.

 

Lees meer over onze unieke dieptereiniging

Of neem direct contact op!