Duurzaam toilet
4 jun 2022

Verduurzaam jouw toiletbezoek!

Je brengt er nogal wat tijd door!

Ga eens bij jezelf na hoe vaak jij per dag naar het toilet gaat. Onderzoek wijst uit dat Nederlanders zo’n drie tot vijf keer per dag naar de wc gaan. Oftewel: een halfjaar van ons leven brengen wij door op het állerkleinste kamertje. Je snapt dat daar behoorlijk wat toiletpapier, water en chemische stoffen doorheen gaan. En dat is zonde! Wil je voortaan ook milieuvriendelijk en duurzaam naar het toilet? Lees dan mee, want wij geven 4 tips!

 • Tip 1: gebruik minder toiletpapier
  Het lijkt misschien een open deur. Toch spoelen wij Nederlanders jaarlijks 200.000 ton toiletpapier door het riool en dát moet weer allemaal worden afgebroken. Dus die gemiddelde 8 velletjes per toiletbezoek kunnen we best terugbrengen naar 6 velletjes, toch?
 • Tip 2: kies voor duurzaam toiletpapier
  Wij zijn dol op mooi, wit papier. Maar dit papier is gebleekt, wat weer extra belastend is voor het milieu. Kies daarom liever voor volledig CO2-neutraal toiletpapier dat op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Zoals bijvoorbeeld het toiletpapier van BlackSatino. Je toiletbezoek wordt hiermee in één klap een stuk duurzamer, want BlackSatino gebruikt oud papier, gebruikte kartonnen koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en gebruikt handdoekpapier als grondstof voor het toilet- en handdoekpapier.
 • Tip 3: bespaar water bij het doortrekken
  Op vrijwel alle toiletten zit tegenwoordig een bespaarknop voor het doortrekken, maar gebruik je deze ook? Wel doen hoor, want dankzij de bespaarknop bezuinig je flink wat liters water en da’s altijd goed voor het mileu. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan kan je ook nog een spoelonderbreking op het toilet installeren. Hiermee kan je zelf kiezen wanneer het doortrekken stopt. Of ga voor een watervrij urinoir, want hiermee bespaar je wel duizenden liters kostbaar drinkwater.
 • Tip 4: ga voor milieuvriendelijke reinigingsmiddelen
  Er worden vaak behoorlijk wat chemische stoffen gebruikt om het toilet te reinigen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die wél rekening houden met het milieu. Kies dus voor ecologische schoonmaakmiddelen om het toilet mee schoon te maken. Bijvoorbeeld ons eigen merk reinigingsmiddelen, die werken op basis van micro-organismen. Dit betekent dat de middelen reinigen, geuren verdrijven en ontstoppen met behulp van bacteriën en enzymen.

Verder verduurzamen van toiletbezoek

Wil jij ook het toiletbezoek verduurzamen en ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op