26 jan 2018

Geurmarketing voor ondernemers met een neus voor goede zaken

Als ondernemer doen wij er alles aan om het onze klanten naar de zin te maken. We zorgen dat onze klanten ogen en oren te kort komen wanneer ze onze bedrijven bezoeken. Maar zelden houden we rekening met een orgaan dat het verschil kan maken tussen kopen en niet kopen: de neus!

De opkomst van geurmarketing is niet meer te stuiten nadat is bewezen dat geurbeleving een positieve invloed uitoefent op het koopgedrag. Maar er is nog veel meer.

Onze reuk beïnvloedt 75% van onze emoties

Subtiele, aangename geuren verhogen het koopgedrag en de verblijfsduur van klanten in je bedrijf of winkel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de juiste geur zorgt voor een prettige stemming en een positieve herinnering. En als mensen zich prettig voelen, besteden ze meer geld. Een bekend voorbeeld is de geur bij de warme bakker. Je loopt naar binnen voor een halfje brood en stapt naar buiten met beide handen vol. De geur is de verleider.
Belangrijk is wel dat de juiste geur wordt verspreid. Zo is een subtiele olielucht in een autoshowroom net zo onweerstaanbaar als de geur van leer in een meubelzaak.
TOPP heeft een geurenpallet dat bestaat uit maar liefst 9.000 basisgeuren. Daarnaast is het mogelijk een unieke geur te laten ontwikkelen die naadloos aansluit bij jouw business. Met zo’n ‘scentlogo’ creëer je herkenbaarheid. Zo’n eigen geur verbindt men direct met uw bedrijf.

De werking van geurmachines

Het verspreiden van jouw specifieke geur gebeurt door middel van geurmachines. Deze worden uit het zicht aan wanden gemonteerd. Alhoewel er ook machines zijn met zo’n mooi design dat ze als stand alone juist in het zicht worden geplaatst. Er zijn ook versies die geïmplementeerd kunnen worden in het bestaande luchtbehandelingssysteem. Ze zijn toepasbaar in ruimtes tot maar liefst 5.000 m2.
Overigens zijn er ook verschillende geuren die onaangename luchtjes zoals transpiratie of rook neutraliseren. Alle geuren bestaan uit etherische oliën die ook bij langdurig gebruik 100% veilig zijn voor mens, dier en milieu.

TOPP geuren zonder investering én met full-service

Benieuwd naar een passende geur voor jouw bedrijf? Vraag een gratis geurproef aan!
Voor het aanschaffen van geurmachines is geen investering nodig. Met het full-service concept profiteer je met een vast bedrag per week van dit slimme, geurende marketingmiddel. Ook installatiekosten zijn inbegrepen.
Jouw geurbeleving begint hier:

Gratis proef aanvragen