1 feb 2022

Veilig opengaan na de lockdown? Wij geven tips!

Veel winkels en bedrijven mogen weer open nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en dat is fijn! Maar hoe zorg je ervoor dat je op een veilige manier opengaat? Geen zorgen, wij geven je handige tips en tricks voor een schone, frisse en veilige omgeving. Lees snel verder!

Het is fijn dat er door de versoepelingen weer veel mag. Niet alleen voor de omzet, maar ook voor het werkplezier, de moraal en de levendigheid op straat en in de stad. Door hygiëne hoog op de agenda te houden zorgen we er met z’n allen voor dat dit nog lang mogelijk is. Maar wat kun je precies doen om een schone en veilige omgeving te krijgen en te behouden?

#1: Bied voldoende mogelijkheden voor handhygiëne

Een goed begin is het aanbieden van voldoende handhygiëne. Zet bijvoorbeeld een desinfectiezuil duidelijk in het zicht bij de ingang. Bezoekers kunnen op deze manier hun handen desinfecteren nog vóórdat ze iets aanraken in je pand. En in de toiletten zorg je voor antibacteriële handzeep. Wil je het daar helemaal goed doen, dan stop je de zeep in een no-touch dispenser zodat bezoekers niks hoeven aan te raken om zeep op hun handen te krijgen.

#2: Maak regelmatig schoon

Je kan nog zulke goede maatregelen treffen, ze hebben weinig zin als je de desbetreffende ruimte niet voldoende en regelmatig schoonmaakt. Wil je het goed aanpakken dan kies je voor dieptereiniging. Met deze service maken onze medewerkers iedere week jouw sanitaire ruimte heel grondig schoon én zorgen zij ervoor dat er altijd voldoende toiletpapier, zeep en andere verbruiksartikelen zijn. Want laten we eerlijk zijn; we kunnen ons voorstellen dat – gezien de huidige arbeidskrapte – jouw prioriteiten ergens anders liggen. Met een dieptereiniging zorgen wij voor een schoon, fris en veilig toilet, zodat jij je daar geen zorgen om hoeft te maken. En ook heel fijn: doordat een dieptereining zo grondig is, bespaar je tot maar liefst 30 procent op je reguliere schoonmaakkosten!

#3: Ventileer goed

Onderzoeken hebben meermaals aangetoond dat goed ventileren de verspreiding van virussen beperkt. Zorg er dus voor dat er op z’n minst een ventilatierooster continu openstaat in elke ruimte. Nog beter is om af en toe even goed te luchten door ramen of deuren tegen elkaar open te zetten. Frisse lucht zorgt sowieso voor een fijne beleving voor personeel en bezoekers. Wil je dit nóg beter aanpakken zet dan geurmarketing in.

Benieuwd hoe je de deuren van jouw onderneming veilig opent? Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.