Chloorhoudend of chloorvrij vaatwasmiddel
24 nov 2021

Chloorhoudend of chloorvrij vaatwasmiddel; welke oplossing past bij jou?

Professionele vaatwassers en glazenwasmachines vragen om professionele vaatwasmiddelen. Je wil je gasten immers wel van blinkend porselein en stralend kristal voorzien, toch? Maar wanneer kies je nou voor chloorvrij vaatwasmiddel, en wanneer is chloorhoudend vaatwasmiddel een betere keuze? Wij leggen het je uit.

Chloorhoudend versus chloorvrij

In de keuze voor chloorhoudend of chloorvrij vaatwasmiddel is de toepassing de doorslaggevende factor. Voor porseleinen producten, zoals borden, kopjes en schaaltjes kun je het beste een chloorhoudend vaatwasmiddel gebruiken. Naast een groot reinigend vermogen voor vetten, sauzen en etensresten, is een chloorhoudend vaatwasmiddel ook zeer effectief in het verwijderen van koffie- en theeaanslag.

Blinkende glazen zonder chloorgeur

Chloorvrij vaatwasmiddel gebruik je voor het actief reinigen van glaswerk. Ook dit type vaatwasmiddel biedt een actieve reiniging, maar laat geen chloordamp achter in het glaswerk. Hierdoor kun je met een gerust hart een wijntje inschenken voor je gasten, zonder je zorgen te hoeven maken over een eventuele chloorgeur.

Altijd de juiste dosering

De vaatwasmiddelen van TOPP worden altijd gebruikt in combinatie met een doseersysteem. Dat is handig, want hierdoor wordt er altijd precies de juiste hoeveelheid vaatwasmiddel aan je vaat afgegeven. Beter voor het milieu én voor je portemonnee dus.

Een schone vaat met TOPP

Wil je er écht zeker van zijn dat je altijd een blinkend schone vaat hebt? Dan is onze systeemservice, waarbij je ons doseersysteem in bruikleen krijgt, dé oplossing. Nog een bijkomend voordeel is dat we tijdens een periodieke service de temperatuur van het afwaswater meten en een zichtcontrole uitvoeren op de bewegende delen van de vaatwasmachine. Ook plegen we onderhoud aan het doseersysteem en stellen we door middel van een titraattest vast of de dosering juist is.

Onze systeemservice is al beschikbaar vanaf € 4,50 per week. Wil je meer weten over onze producten voor een schone vaat of onze diensten? Neem gerust contact met ons op.