Maak je organisatie MVO-proof met TOPP
11 jul 2022

TOPP maakt je MVO-beleid lonend

Het voeren van een MVO-beleid is niet verplicht, maar toch staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij bedrijven hoog op de agenda. Dat komt omdat ruim 70 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat een organisatie MVO-proof is. Maar wist je dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook een positieve invloed heeft op je kosten? Lees snel verder om te ontdekken hoe!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds besparen duurzame oplossingen als energie- en waterbesparing, afvalvermindering en milieuvriendelijke producten je immers (op de lange termijn) geld. Maar anderzijds wordt de grootste winst natuurlijk behaald bij het welzijn van mens, dier en milieu. Met de producten en diensten van TOPP maak je de wereld dan ook een beetje mooier zonder afbreuk te doen aan je bedrijfsresultaat!

Milieuvriendelijke producten

Als TOPP streven wij naar producten die zo min mogelijk schadelijke effecten hebben op onze maatschappij. En daar staan wij niet alleen in; de vraag naar duurzame artikelen is groot en onze visie wordt gedeeld door talloze organisaties. Onderzoek uit 2021 wijst bijvoorbeeld uit dat 85 procent van de duurzaamheidsmanagers vindt dat ondanks dat er meer bereidheid is om actie te nemen op het gebied van duurzaamheid de daadwerkelijke progressie onvoldoende is.

Het mag geen verrassing zijn dat wij een ruim assortiment hebben aan alledaagse producten die milieuvriendelijk zijn en duurzaam zijn geproduceerd. Ons eigen merk TOPP schoonmaakmiddelen bijvoorbeeld reinigt, verdrijft geuren en ontstopt zonder ons milieu te beschadigen. Agressieve stoffen zijn vervangen door micro-organismen die vuil verteren tot in de kleinste hoekjes. Omdat de vloeistoffen hoog geconcentreerd zijn, is er slechts een kleine dosis nodig voor een grondige reiniging. En dat bespaart onnodige kosten. Meer weten? Lees dan hier het artikel over onze TOPP-middelen.

Alternatieve grondstoffen

Het toiletpapier van BlackSatino is het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld. Werd vroeger alleen kantoorpapier gebruikt als grondstof, tegenwoordig worden diverse papieren afvalstromen ingezet als grondstof voor de productie van hygiënepapier. Denk aan gebruikte kartonnen koffiebekers, drankenkartons, flessenlabels en gebruikt handdoekpapier. Op deze manier vindt er een gesloten kringloop plaats, dé basis van het Cradle-to-Cradle-principe en de circulaire economie.

De prachtig vormgegeven en volledig gerecyclede toiletpapierdispensers van BlackSatino krijg je gratis in bruikleen wanneer je het toiletpapier bij ons afneemt.

BlackSatino - toiletpapier

Duurzame materialen

‘Doing good’ voor het milieu leidt bij TOPP ook tot ‘doing well’ wat betreft kostenbesparing. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van urinoirs. Met het watervrije urinoir van URIMAT bespaar je jaarlijks tienduizenden liters kostbaar drinkwater. Het urinoir is hygiënisch en garandeert een geurloos gebruik. De strak vormgegeven modellen bestaan uit duurzaam geproduceerde materialen en zijn vandalismebestendig. Voor het reinigingssysteem wordt gebruikgemaakt van microbiologische en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Er zijn verschillende soorten urinoirs verkrijgbaar, waarvan een deel uitgerust is met een display waarop je jouw communicatie kan vertonen. Klik hier om alles over deze bijzondere urinoirs te lezen.

Maak je organisatie MVO-proof met TOPP

TOPP biedt talloze mogelijkheden die een bijdrage leveren aan je MVO-doelstelling. Voor praktisch al onze producten bieden wij uitstekende, milieuvriendelijke alternatieven. En dit gaat verder dan je denkt. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld met onze geurmachines natuurlijke, etherische oliën die volkomen veilig zijn voor mens, dier en milieu. En onze Colorstar-logomatten bestaan voor 50 procent uit gerecycled PET.

Ook de complete serie dispensers van het merk BlackSatino is gemaakt van gerecycled ABS. Dit merk laat zien dat duurzaam ook erg mooi kan zijn! Want de dispensers zijn niet alleen stijlvol, ze maken deel uit van een gesloten kringloop. Oude hygiënedispensers worden gedemonteerd, afgevoerd en vervolgens vermalen tot een kunststof granulaat, dat weer wordt hergebruikt om… dispensers van te maken!

TOPP denkt graag met je mee

En uiteraard gebruiken wij ook bij onze dienstverlening en het uitvoeren van onze totaalservice zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten. Wil je weten wat wij nog meer kunnen betekenen voor jouw bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bel dan met onze medewerkers op 0316-242356. Zij staan je graag te woord en denken graag milieuvriendelijk met je mee.

Neem contact op