Geurmachines zijn booming. En door het gebruik van etherische oliën zijn ze compleet veilig voor mens, milieu én dier. Maar eh, wát is etherische olie nu eigenlijk? Wij leggen het uit.    

Olie uit de natuur

Etherische olie, wat ook wel vluchtige of aromatische olie genoemd wordt, vindt zijn oorsprong uit planten, die voor slechts 1% uit dit goedje bestaan. Het bepaalt hoe ze ruiken. Uit alle delen van een plant kan dit goedje worden gehaald, denk aan de stam, wortels en takken, maar natuurlijk uit de bloesem, de bladeren of de vrucht.

Hoe komt etherische olie vrij van de plant?

Dacht je dat een etherische olie uit vet bestaat? Hoewel de benaming dit doet vermoeden, is het allesbehalve vet. Er zijn verschillende methoden om deze moleculen, want dat zijn het eigenlijk, uit de plant te halen. Neem bijvoorbeeld stoom. Dit werkt als volgt: er wordt stoom door de plantdelen geleid en, nadat de stoom is afgekoeld tot water, kan de etherische olie van het water gescheiden worden. Andere, veel gebruikte, methoden zijn o.a. persing en droge destillatie.

Variërend in prijs

Er zit nogal wat prijsverschil in de verschillende etherische oliën. Soms zijn er nu eenmaal veel planten nodig om een mooie portie olie te produceren en moeten de planten er zelfs speciaal voor worden gekweekt. Bij andere planten, neem bijvoorbeeld de sinaasappelplant, kan de olie gewonnen worden uit de schillen van de sinaasappels.

Een veilig product

Nét als onze klanten vinden wij het belangrijk dat onze producten veilig zijn. Helaas zijn er veel producten op de markt onder de noemer ‘etherische olie’, maar die tóch synthetische ingrediënten bevatten. Wij zien erop toe dat onze producten onder de warenwet vallen en dus écht veilig zijn. Zo kan écht iedereen genieten van onze geurbeleving!

Wil je meer weten over onze geurmachines en het effect van geurmarketing in jouw organisatie?

Neem contact met ons op