20 nov 2019

Wereld Toilet Dag 2019

2,4 miljard mensen beschikken niet over sanitaire voorzieningen zoals wij ze kennen, dat is bijna een kwart van de wereldbevolking. In 2019 werd een Wereld Toilet Dag gehouden: dé dag om aandacht de vragen voor betere hygiëne wereldwijd. Tijd voor actie!

Het probleem

Jaarlijks sterven er 280.000 mensen aan de gevolgen van diarree dat wordt veroorzaakt door geen of onveilige toiletten. Daarnaast zijn ook andere ziekten als cholera, dysenterie, hepatitis A, tyfus en polio de gevolgen van slechte hygiëne. Dit moet én kan anders!

Wereld Toilet Dag & stichting Simavi

Het doel van Wereld Toilet Dag is om media, bedrijven, hulporganisaties en consumenten in actie te krijgen. Want samen kunnen we iets aan dit probleem doen! Stichting Simavi zet zich in voor een betere gezondheid wereldwijd. Kwetsbare mensen in arme en in minder welvarende landen van informatie voorzien, zodat zij zelf kunnen kiezen voor een gezond leven: dát is hun missie. Naast het verlenen van informatie bouwt stichting Simavi latrines: een afgedekt gat in de grond, waaronder een diepe put zit. Wanneer de put vol is wordt er een boom op geplant. De besmetting wordt hierdoor omgezet in bemesting, wat natuurlijk een fantastische oplossing is.

Wij doneren

Wij zijn dagelijks bezig met hygiëne en weten daarom als geen ander wat de risico’s zijn van slecht onderhouden sanitair. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een schoon en fris toilet, steunen wij Wereld Toilet Dag en stichting Simavi. Spread the hygiëne, help ook mee!

Meer weten over stichting Simavi? Ga naar hun website.