11 jan 2020

Weetjes over het toilet

2500 toiletbezoeken per jaar zorgen ervoor dat we in ons leven één tot drie jaar moeten ‘zitten’. Reden genoeg om ons eens goed te verdiepen in het kleinste kamertje.

#1

We hebben het misschien niet direct in de gaten, maar jaarlijks verdwijnen er behoorlijk wat velletjes wc-papier door de riolering. In Nederland verbruiken we per jaar zo’n 21.000 velletjes. Dat komt neer op 60 velletjes per dag. De teller per huishouden ligt daarmee gemiddeld op 115 wc-rollen per jaar.

#2

Ook de getallen voor wat betreft het waterverbruik zijn opvallend te noemen. Wist je dat we per dag gemiddeld 22 liter drinkwater doorspoelen

#3

Je kent ze wel, de WC-hokjes in openbare ruimtes. Wanneer niet alle hokjes bezet zijn blijken de meeste mensen onbewust te kiezen voor het achterste hokje in de rij. De reden? Doordat het hokje aan een kant aan de muur grenst hebben mensen het gevoel meer privacy te hebben. Wat ze waarschijnlijk niet weten is dat de hygiëne juist in dat achterste hokje vaak het minst is in vergelijking met de overige wc’s in dezelfde rij. Behalve bij de toiletten van TOPP, natuurlijk. 😉

#4

Op een vreemde wc-bril gaan zitten is voor veel mensen een echte ‘no-go’. Het idee dat andere mensen op dezelfde pot hebben gezeten zorgt ervoor dat we dit liever niet doen. Vrouwen blijken daarin het meest stellig te zijn. Zes op de tien dames ‘hangt’ liever boven de toiletpot. De heren zijn daarin wat minder moeilijk. Daar vertikt slechts 1,5 op de tien het om op de bril te gaan zitten. Gelukkig hebben wij dé oplossing voor dit ‘probleem’.

#5

Ondanks dat we heel wat tijd doorbrengen op het toilet vervelen wij ons daar niet. Waar eerder de krant erbij werd gepakt, wordt een toiletbezoek steeds vaker gecombineerd met een smartphone in de hand. Van appen tot spelletjes spelen en zelfs het voeren van telefoongesprekken is voor veel mensen tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

 

Terug naar overzicht