28 okt 2019

Save water, save our planet

Het staat met grote letters op de website van BioCompact: ‘Save water, save our planet.’ Slechts een paar kleine woorden maken dit grote statement. En bij dit statement sluiten wij ons helemaal aan. Want een toilet doortrekken met kostbaar drinkwater is toch eigenlijk ook te zot voor woorden? Dus toen BioCompact begon met het importeren van de watervrij urinoirs van Urimat, hoefden wij niet lang na te denken: hier dragen wij graag ons steentje aan bij!

Waarom spoelen we door met drinkwater?

Ondanks dat er zoveel kennis op de wereld is, spoelen we anno 2019 nog steeds door met drinkwater. Er zijn al veel onderzoeken en pilots geweest die onderzochten of doorspoelen zonder kostbaar drinkwater mogelijk zou zijn. Maar omdat daar nogal wat haken en ogen aan zitten, is het doorspoelen met drinkwater nog steeds onze huidige realiteit. Gelukkig wordt dat verbruik met de watervrije urinoirs van Urimat aanzienlijk gereduceerd.

 Even rekenen

Per dag gebruiken wij 126 liter schoon drinkwater per persoon, hiervan drinken we slechts 2 liter op. Het overige water gebruiken we voor andere huishoudelijke taken, denk aan: wassen, douchen of het doorspoelen van de wc. Voor deze taken is drinkwater helemaal niet nodig, dus is er getest met zogenoemd ‘huishoudwater’. Maar willen we dit daadwerkelijk realiseren, dan zou er nog een waterleidingnetwerk aangelegd moeten worden in onze Nederlandse bodem. Dat kost heel veel geld. En dan daarbij: hoe snel zullen wij ons drink- en huishoudwater met elkaar verwarren? Dat brengt weer gezondheidsrisico’s met zich mee. Huishoudwater is dus voorlopig van de baan, daarom moet er gekeken worden naar andere oplossingen.

Kleine stapjes

Gelukkig komen er steeds meer initiatieven om drinkwater te besparen. Het Zwitserse watervrije urinoir Urimat is hier een mooi voorbeeld van. De urinoirs zijn gemaakt van een hoogwaardig polycarbonaat en worden CO2 neutraal gefabriceerd. Door middel van een coating, een geurafsluiter én door het regelmatig verwisselen van de reinigingsblokjes krijgen bacteriën en vieze luchtjes geen kans. De urinoirs zijn 100% hygiënisch. En wist je dat –  dankzij deze urinoirs –  BioCompact inmiddels al (klik hier!) liter water heeft bespaard? Wereldwijd zijn dat misschien kleine stapjes, maar wel in de goede richting!

Wil je ook water besparen met de watervrije Urinoirs van Urimat? Omdat wij de reinigingsblokjes consequent komen verwisselen, krijgen bacteriën en vieze luchtjes geen kans.

Neem hier contact met ons op, wij vertellen je graag meer over onze unieke dienstverlening.

 

Terug naar overzicht