watervrije urinoirs
30 nov 2020

De voordelen van een watervrij urinoir

Gemiddeld spoelen wij per dag 6 keer het toilet door. Heel gewoon, zou je denken. Maar wist je dat er duurzamere oplossingen zijn voor het kunnen uitzwaaien van de (kleine) boodschap, en dan met name voor de heren? Bijvoorbeeld de watervrije urinoirs van Urimat. We vertellen je graag welke voordelen dit urinoir met zich meebrengt, zodat ook jij straks niets anders meer wilt.

Vrij van bacteriën

Wist je dat het doorspoelen van het urinoir nevel veroorzaakt? Deze nevel kan bacteriën en virussen bevatten die ons ziek kunnen maken, en ja, dan hebben we het óók over het recente Coronavirus. Met onze duurzame watervrije urinoirs, waarbij er geen spoeling plaatsvindt, heb je hier geen last van. Niet voor niets dat het Erasmus MC al sinds 2016 gebruik maakt van deze urinoirs!

Doorspoelen met drinkwater

Gek hé, dat wij dagelijks het urinoir doorspoelen met vers drinkwater? Gelukkig heeft het Zwitserse Urimat hier een stokje voor gestoken. Met dit innovatieve product wordt er jaarlijks miljoenen liters water bespaard.

Geurvrij en CO2 neutraal

Ook met het fabriceren van de urinoirs is er rekening gehouden met duurzaamheid en onze wereld. Zo zijn de urinoirs CO2 neutraal gefabriceerd en gemaakt van een hoogwaardig polycarbonaat en keramiek: deze materialen hebben een lange levensduur én zijn recyclebaar. Ook bacteriën en vieze luchtjes krijgen geen kans door de geurafsluiter en de microbiologische reiniger. En wist je dat je óók door het besparen van drinkwater de CO2-uitstoot verminderd? De productie van 100.000 liter drinkwater staat namelijk gelijk aan 17.5 kilo CO2-uitstoot. Das nog eens duurzaam je behoefte doen!

Bekijk het aanbod

Terug naar overzicht