Geurmarketing
8 dec 2021

Geurmarketing; voor ondernemers met een neus voor goede zaken!

Als ondernemer doe je er alles aan om het jouw klanten naar de zin te maken. Je zorgt dat je klanten ogen en oren tekort komen wanneer ze jouw bedrijf bezoeken. Maar heb je wel eens rekening gehouden met een orgaan dat hét verschil kan maken tussen kopen en niet kopen? De neus!

De opkomst van geurmarketing is niet meer te stuiten nadat is bewezen dat geurbeleving een positieve invloed uitoefent op het koopgedrag.

Onze reuk beïnvloedt 75% van onze emoties

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de juiste geur zorgt voor een prettige stemming en een positieve herinnering. Ons reukvermogen is zelfs het enige van de vijf zintuigen dat direct in verbinding staat met het deel in de hersenen dat emotie en herinneringen verwerkt.

Een lekker gearomatiseerde kamer heeft daardoor een sterk effect op de manier waarop we ons voelen, de manier waarop we handelen en de manier waarop we denken. Geur kan letterlijk onze stemming veranderen.

Geur als verleider

En als mensen zich prettig voelen, besteden ze meer geld. Een bekend voorbeeld is de geur bij de warme bakker. Je loopt naar binnen voor een halfje brood en stapt naar buiten met beide handen vol. De geur is de verleider.

Belangrijk is wel dat de juiste geur wordt verspreid. Zo is een subtiele olielucht in een autoshowroom net zo onweerstaanbaar als de geur van leer in een meubelzaak. Geur doet op deze manier heel veel voor de beleving. Als ondernemer kun je hier gericht en bewust mee aan de slag. Zo zou een verkoper van vintage schoenen bijvoorbeeld een vleugje ‘freshness’ kunnen meegeven door de geur van nieuwe schoenen in de doos te sprayen.

Keuze uit wel 9000 geuren!

TOPP heeft een aanbod van maar liefst 9.000 geuren, ieder met hun eigen functie. Wij kunnen ook een unieke geur laten ontwikkelen die perfect past bij de uitstraling van jouw bedrijf. Dit zogenaamde ‘geurlogo’ helpt je zeker met het vergroten van je merkbekendheid.

De geur vervolgens verspreiden gebeurt met behulp van een geurmachine. Dit apparaat verspreidt een etherische olie die veilig is voor mens, milieu en dier. Een geurmachine kan ruimtes bedienen tot maar liefst vijfduizend vierkante meter, zodat elk hoekje van je zaak heerlijk en herkenbaar ruikt. Zo’n machine wordt uit het zich aan wanden gemonteerd, al zijn er ook geurmachines met een mooi design die als ‘stand alone’ in het zicht worden geplaatst. En je hoeft niet bang te zijn dat de geur zo vervliegt. Door kleine druppeltjes te gebruiken van consistent formaat kunnen geuren lang in de lucht blijven en verder reizen.

Continu een lekkere, herkenbare geur

Een TOPP-servicemedewerker komt iedere vier weken langs om de geurmachine te voorzien van een nieuw busje, zodat je gewenste geur zich continu verspreidt in de ruimte. Wil je je geur ook in een andere ruimte (zoals een toilet of hal) laten terugkomen, dan kunnen wij je ook voorzien van geurkaarsen, geurstokjes en geursprays.

TOPP-geuren zonder investering

Voor het aanschaffen van geurmachines is geen investering nodig. Met het fullservice-concept profiteer je met een vast bedrag per week van dit slimme, geurende marketingmiddel. Ook installatiekosten zijn inbegrepen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van geurmarketing voor jouw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op!