30 sep 2019

Voor thuis | Toilet schoonmaken in 5 stappen

Vind jij het toilet schoonmaken ook zo’n rotklus? Lees dan snel onze tips. In slechts enkele stappen geniet jij weer van een schoon en fris toilet.

#1 Ruimte maken

Het toilet staat vaak vol met spullen. Tijdschriften, toiletpapier, luchtverfrissers, zeeppompje…noem maar op! Verwijder al deze spullen zodat je ruimte creëert voor het grondig reinigen van jouw toilet. Hiermee bespaar je een hoop frustratie en tijd.

#2 Toiletpot schoonmaken

Begin bij de kern: de wc-pot. Ga aan de slag met schoonmaakazijn, chloor en andere schoonmaakmiddelen en begin met poetsen. Let ook goed op de rand onder de toiletbril, daar zit vaak een hoop vuil. Borstel het toilet van binnen én van buiten. Extra tip: gebruik rubberen handschoenen!

#3 De omgeving

Dacht je dat je er al was? Helaas! De muren, het spoelbakje en de spiegel moeten natuurlijk ook worden gepoetst. Dit kan met allesreiniger, een scheutje spiritus en een microvezeldoek.

#4 De deurklink, lichtschakelaar en spoelknop

Wist je dat deze onderdelen de meest vieze van het hele toilet zijn? De meeste bacteriën verzamelen zich hierop: deze mogen dus zeker niet vergeten worden. Reinig ze met spiritus en laat ze naderhand goed drogen.

#5 Bijna klaar, alleen nog…

De vloer! Die mag natuurlijk gewoon gedweild worden. Laat de vloer goed drogen en voila: jij kunt weer genieten van een megaschoon toilet. Enjoy!