3 jan 2020

Droogloopmat of schoonloopmat; wat is het verschil?

Deurmatten: ze zijn onmisbaar in elk huis of openbare gelegenheid. Het is tenslotte het visitekaartje van jouw woning of organisatie. Denk maar aan de bekende ‘Welkomstmat’ voor de deur. Het is toch de mat waarop jouw (potentiële) klant voor het eerst een stap zet in jouw zaak. Met de verschillende soorten die er op de markt bestaan, ontstaat er al gauw verwarring over welke mat het meest geschikt is voor welke situatie. Wat is het verschil tussen een droogloopmat of schoonloopmat? Wij leggen het je uit!

Droog voetje halen

Het woord zegt het eigenlijk al. Een droogloopmat zorgt ervoor dat, wanneer je eroverheen loopt, je schoenen direct goed gedroogd worden. De matten zijn gemaakt van katoen. Dit heeft als eigenschap dat het veel vocht opneemt, waardoor het meeste vuil en vocht direct wordt verwijderd. De droogloopmat is een wat stugge mat die als het ware werkt als een handdoek, waardoor het vocht niet mee naar binnen wordt genomen.

Dubbel voordeel van een schoonloopmat

Niet alleen de droogloopmat maakt voeten vegen overbodig. Daar zorgt de schoonloopmat namelijk ook voor. Het grootste voordeel daarvan is dat het meeste vuil en vocht al van je schoenen wordt geveegd door er overheen te lopen. Het nylon waar de mat van gemaakt is, zorgt voor een schrapend effect. Daarnaast is een schoonloopmat ook bestand is tegen chemicaliën, vetten en olieën.

Keuzestress

Een schoonloopmat heeft dus een dubbelfunctie, want niet alleen vocht wordt tegengegaan maar ook vuil wordt grotendeels direct van je schoenen verwijderd. Een droogloopmat absorbeert daarentegen weer meer vocht.

En wist je trouwens dat we voor de zakelijke markt de matten ook kunnen voorzien van een logo of persoonlijke boodschap? Zo zorg je direct bij de eerste stap over de drempel voor een professionele indruk.

Vind je het ondanks onze tips nog lastig om een keuze te maken? Wij helpen je graag verder!

 

Terug naar overzicht