TOPP Zevenaar

Interview met Bart van Huet: De vestiging waar het TOPP-avontuur begon: TOPP Zevenaar

Als kleine jongen maakt hij mee hoe zijn vader het TOPP-concept in Nederland startte. Niet verwonderlijk dus, dat Bart van Huet nu zelf óók een rol speelt binnen de TOPP-familie. En niet zomaar één, want samen met zijn vader staat hij aan het roer van de vestiging in Zevenaar. 

“Het is inmiddels 22 jaar geleden, maar ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Nadat de formule vanuit Amerika naar Nederland is gebracht – toen nog onder de naam Swisher – is mijn vader in september 1999 gestart met TOPP Zevenaar. Ik was toen pas 8 jaar oud”, vertelt Bart met een glimlach.

Van keukentafel naar bedrijfspand

Sjaak van Huet begon zijn onderneming – letterlijk – aan de keukentafel. Hierbij deed de garage van het gezin dienst als magazijn. “Toen het goed begon te lopen verhuisde het magazijn naar de kelder en niet veel later is het eerste bedrijfspand gekocht. Mijn vader leerde mij de kneepjes van het vak. Van jongs af aan hielp ik al regelmatig mee in het magazijn en toen ik mijn rijbewijs behaalde mocht ik ook uitvoerende werkzaamheden doen.”

Geen dag is hetzelfde

Hoewel Sjaak inmiddels van zijn pensioen geniet, zijn vader en zoon nog steeds samen eigenaar van deze franchise-onderneming. Hierbij is Bart verantwoordelijk voor de aansturing van zijn team van 8 medewerkers. “Klanten ontzorgen en nét even dat stapje extra zetten. Dat maakt werken bij TOPP zo mooi. Geen dag is hetzelfde. En dat is ook zo leuk aan ondernemer zijn: je bent een echte duizendpoot. Het snelle schakelen ligt mij goed en maakt mijn werk uitdagend. Als ik ‘s avonds terugkijk op mijn dag, is ‘ie nooit gelopen zoals ik in mijn agenda had gepland. Daar houd ik van.”

Persoonlijke missie

“Met TOPP hebben wij een duidelijk missie: wij willen iedere plek waar mensen komen van een betere hygiëne voorzien. De dieptereiniging die wij uitvoeren in sanitaire ruimtes is van ongeëvenaard niveau. Niet voor niets is ons credo ‘iedere dag een beetje schoner’. Klanten tevreden houden, dát is voor ons het belangrijkste. Maar daarnaast heb ik ook nog een persoonlijke missie: het levenswerk van mijn vader voortzetten.”

Bart van Huet Bart van Huet Franchisenemer +31 (0)6 34 21 20 41