4 jun 2019

Verduurzaam jouw toiletbezoek!

Je brengt er nogal wat tijd door!

Ga eens bij jezelf na hoe vaak jij per dag gemiddeld naar het toilet gaat. Onderzoek wijst uit dat Nederlanders zo’n drie tot vijf keer per dag naar de w.c. gaan. Een half jaar van ons leven brengen wij door op het állerkleinste kamertje. Je kunt je nu vast ook voorstellen dat daar behoorlijk wat toiletpapier, water en chemische stoffen doorheen gaan. En met het oog op Wereld Milieudag dénken wij dat dit stukken duurzamer kan. Wil je voortaan ook milieuvriendelijk naar het toilet? Lees dan mee, want wij geven 4 tips!

 • tip1 Gebruik minder toiletpapier
  Het lijkt misschien een open deur. Toch spoelen wij Nederlanders jaarlijks 200.000 ton toiletpapier door het riool en dát moet weer allemaal afgebroken worden. Dus die gemiddelde 8 velletjes per toiletbezoek kunnen we best terugbrengen naar 6 velletjes, toch?

 

 • tip2 Kies voor eco toiletpapier
  Wij zijn dol op mooi, wit (en dus gebleekt) papier. Maar dit is weer extra belastend voor het milieu. Kies daarom liever voor 100% CO2 neutraal toiletpapier dat op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Onze Black Satino  bijvoorbeeld. Wist je dat dit papier als enige ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerd is én met aandacht voor mens en milieu? Hiermee wordt jouw toiletbezoek dus stukken duurzamer!

 

 • tip3 Bespaar water bij het doortrekken
  Op vrijwel alle toiletten zit tegenwoordig een bespaarknop voor het doortrekken, maar gebruik je deze ook? Wel doen hoor, want dankzij de bespaarknop worden er flink wat liters water bespaard. Goed voor het milieu dus. En wil je het helemaal goed aanpakken, kan je ook nog een spoelonderbreking op het toilet installeren. Hiermee kan je zelf kiezen wanneer het doortrekken stopt. Of ga voor een watervrije urinoir, waarmee je duizenden liters kostbaar drinkwater bespaard.

 

 • tip4 Ga voor milieuvriendelijke reinigingsmiddelen
  We gebruiken behoorlijk wat chemische stoffen om het toilet te reinigen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die wél rekening houden met het milieu. Kies dus voor ecologische schoonmaakmiddelen om het toilet mee schoon te maken. Bijvoorbeeld ons eigen merk reinigingsmiddelen, die werken op basis van micro-organismen. Dit betekent dat de middelen reinigen, geuren verdrijven en ontstoppen met behulp van bacteriën en enzymen.

Heb jij nog tips om het toiletbezoek te verduurzamen? We zijn benieuwd!

 

 

Terug naar overzicht