“Elke dag ben ik op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden.” Aan het woord is Han Mulder, een rasechte ondernemer die bruist van de ambitie. Sinds 2,5 jaar is hij eigenaar van TOPP Noord-Oost Nederland. Een beslissing waar hij geen moment spijt van heeft.

Nadat de vorige ondernemer, verantwoordelijk voor de provincies Drenthe, Groningen en Friesland, overleed werd de regio een aantal jaren vanuit het TOPP-hoofdkantoor in Zevenaar aangestuurd. Geen ideale situatie, maar gelukkig kruisten de paden van Han en TOPP elkaar. Han is geen onbekende op het gebied van producten en diensten voor een schone en hygiënische toiletruimte of werkomgeving. “Door mijn andere bedrijf waren vloermatten en papieren- en katoenenhanddoekjes mij niet onbekend. Producten als dieptereiniging voor sanitair, watervrije urinoirs, handreiniging en geurbeleving waren wel nieuw voor mij”, legt Han uit.

Grote speler in de markt

Maar dat de ondernemer hier ook zijn hand niet voor omdraait blijkt. Dag in dag uit is Han bezig om zijn klanten in de regio zo optimaal mogelijk te bedienen en dit gaat hem goed af. Zijn team is gegroeid van één medewerker naar vijf. Vorig jaar realiseerde de ondernemer een groei van maar liefst 39%. Zijn geheim? “Toen ik de onderneming kocht hadden we, in tegenstelling tot de andere TOPP-regio’s, geen enkele McDonald’s-vestiging in ons klantenbestand. Daar heb ik me eerst op gefocussed. Inmiddels hebben we twaalf filialen van de fastfoodketen als klant mogen verwelkomen. Dat komt ook door de landelijke bekendheid van TOPP. Daarnaast werk ik bij mijn klanten veel met abonnementen.”

Volledig ontzorgen

Een samenwerkingsvorm die de klanten erg waarderen. “Ik merk dat veel klanten dat als heel prettig ervaren. Zo weten ze dat het sanitair er op elk moment piccobello uitziet. Zonder dat ze er verder omkijken naar hebben. Met name voor grotere bedrijven is dit ideaal, want zij zijn vaak niet in de gelegenheid om voor elk product zelf op pad te gaan. Op deze manier hoeven ze niet te investeren in bijvoorbeeld dispensers.”

Krachtig

Han plukt nog dagelijks z’n vruchten van de ervaringen die hij eerder opdeed met zijn andere bedrijf, waarbij hij voornamelijk contact heeft met andere toeleveranciers. “Met mijn andere bedrijf is de afstand naar de klant, de eindgebruiker, een stuk groter. Daardoor krijg je er wat minder gevoel bij. Dat is bij de klanten van TOPP wel anders. Het contact met de klant is toch wel het mooiste aan mijn werk. TOPP biedt een regionale kracht met een landelijke dekking. We kunnen een totaalpakket aanbieden op het gebied van sanitair, dieptereiniging, zeepdispensers, rolhanddoeken, geurbeleving en vloermatten.”

Milieubewust

De producten die in de noordelijke regionen van het land het meest worden verkocht zijn de watervrije urinoirs. “Toen ik het bedrijf overnam hadden we in Gasunie al een grote klant die veel watervrije urinoirs inzet. Daarmee besparen ze jaarlijks heel wat liter kostbaar drinkwater. Deze urinoirs onderhouden we preventief in een abonnementsvorm. Daarnaast heeft ook het Thialf 84 van deze urinoirs hangen. Dat zijn twee grote partijen die milieubewust bezig zijn.” Daarmee snijdt Han een voor hem belangrijk onderwerp aan. “Het is goed dat we ons continu blijven ontwikkelen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort daar bij. Watervrije urinoirs sluiten daarop aan, net als katoenenhanddoekrollen die tweehonderd wasbeurten mee gaan ten opzichte van papieren handdoekjes die je na één keer gebruiken weggooit. We moeten onze ogen en oren altijd open houden zodat we onze klanten ook in de toekomst totaaloplossingen kunnen blijven bieden.”

Heb je vragen of wil je meer informatie over de diensten van TOPP Noord-Oost Nederland, neem dan contact op met Han Mulder door te bellen naar: 06 13 58 20 52  of stuur hem een mailtje: han@topp.nl.